Macrou la cuptor, Retea macrou la cupotor cu legume, retete bonfood, retete cu macrou, macrou cu legume, macrou la cuptor cu ustuoi si rosii

Macrou la cuptor cu usturoi si rosii

Macrou la cuptor cu usturoi si rosii   Vreau sa va povestesc astazi despre reteta de macrou la cuptor cu usturoi si rosii. Pentru ca macroul este un peste fabulos, gras, gustos si ieftin. Din pacate, la noi ajunge doar congelat. Nu este grav, totul este sa il tratati cu respect. Reteta de macrou la
read more
antricot de vita pe gratar antricot de vita pe gratar, antricot de vita cu piure de cartofi antricot de vita cu piure de cartofi, reteta vita la gratar reteta vita la gratar, reteta deosebita cu vita reteta deosebita cu vita, reteta antricot de vita cu piure de cartofi fasole verde si fulgi de ceapa reteta antricot de vita cu piure de cartofi fasole verde si fulgi de ceapa, reteta cu fulgi de ceapa reteta cu fulgi de ceapa, friptura cu cartofi friptura cu cartofi, vita cu piure vita cu piure, reteta fancy de vita cu cartofi reteta fancy de vita cu cartofi, vita cu cartofi si fasole verde vita cu cartofi si fasole verde, retete bonfood retete bonfood

Antricot de vita cu piure de cartofi si ceapa prajita

Antricot de vita cu piure de cartofi si ceapa prajita   Oricand aveti pofta de ceva bun – gustos si satios – incercati un antricot de vita cu piure de cartofi si ceapa prajita. Nu e niciun secret major in reteta, este simpla dar intr-o combinatie perfecta.   Cum incepem sa pregatim antricotul de vita
read more
reteta de tagliatelle cu creveti si sos de homar, paste cu creveti, reteta paste cu creveti, retete exclusiviste, reteta fancy paste cu creveti, risotto cu creveti, paste cu fructe de mare, paste delicioase, cum facem paste cu creveti, paste cu homar, reteta cu homar, tagliatelle cu homar, paste cu creveti sos de rosii si usturoi, paste cu creveti si sos rosu, retete bonfood,

Tagliatelle cu creveti si sos de homar

Tagliatelle cu creveti si sos de homar   In aceasta reteta de tagliatelle cu creveti si sos de homar gustul exclusivist vine din stocul de homar. Atata vreme cat aveti stocul de homar pregatit ca AICI, veti avea un preparat extrem de gustos. Puteti sa folositi spaghete in loc de tagliatelle si chiar sa omiteti
read more
Antricot de porc cu sos de trufe, reteta friptura de porc cu sos de trufe, retete cu trufe, retete bonfood, antricot de porc cu sos de ciuperci, friptura de porc cu sos de trufe, muschiulet de porc cu sos de trufe, reteta antricot de porc cu sos de ciuperci, reteta carne cu trufe, reteta porc cu trufe, reteta fancy cu porc, reteta deosebita cu porc, reteta speciala cu porc si trufe, reteta porc si trufe

Antricot de porc cu sos de trufe

Antricot de porc cu sos de trufe   Cand va este pofta de o friptura de porc dar si de o delicatesa, incercati reteta de antricot de porc cu sos de trufe, va fi cu siguranta o reusita! Va place antricotul de porc cu sos de ciuperci champignon? Mai vorbim dupa ce il incercati pe
read more
Conopida gratinata, conopida la cuptor, conopida cu branza, reteta conopida la cuptor, garnitura conopida peste, conopida cu branza la cuptor, gratin de conopida, side dish with cauliflower, retete bonfood

Conopida gratinata

Conopida gratinata Hello! Sa mancam simplu, delicios, hranitor! Simpla, gustoasa, versatila, fel principal sau garnitura, conopida gratinata este un deliciu!   Ingrediente & logistica pentru conopida gratinata: o tava ceramica rotunda de 28 cm sau echivalent patrat / dreptungiular o bucata de hartie de copt, de dimensiunea tavii, care sa acopere continutul 1 conopida 250
read more
Croque Monsieur, reteta croque monsieur, senvis cu branza si sunca, reteta clasica croque monsieur, sandwich bun, sandwich cu branza si sunca,

Croque Monsieur

Croque Monsieur   Un adevarat clasic, imbatabil si de aceea atat de des reinterpretat – Croque Monsieur, bunul senvis de pe strazile Parisului, genial caci este amestecat cu mirosul vacantei si pare mai bun decat un homar sau o friptura buna dupa ore de plimbari, are rolul lui in viata noastra! Nu este greu de
read more

Spaghete cu vongole (din conserva)

Reteta spaghete cu vongole (din conserva)   Ce faci cand mintea iti zboara la reteta de spaghete cu vongole dar nu ai vongole? Cumperi o conserva de vongole si cazul este rezolvat! Stiu, cele proaspete sunt mult mai bune dar traim in Romania si sunt cam rare. Disponibile (uneori) pe la Metro sau Carrefour, nu
read more
Reteta paella cu homar si creveti

Paella cu homar si creveti

Reteta paella cu homar si creveti   Sa povestim despre reteta de paella cu homar si creveti caci este un deliciu, o extravaganta pe care o puteti pune totusi la cale cu abordarea corecta. Paella este in general delicioasa si nu mai greu de facut decat un risotto. In cazul nostru, pentru aceasta paella, va
read more
Cum facem supa concentrata de peste

Stoc de peste (stock, supa concentrata de peste)

Reteta pentru stoc (supa concentrata) de peste   Stocul de peste este extrem de util: fie pentru o supa asiatica de peste, fie pentru o paella sau niste paste foarte bune – intotdeauna isi va gasi utilitatea. Il puteti pastra cateva saptamani la frigider sau luni in congelator. Daca vreti sa il pastrati la frigider,
read more
File de dorada cu sos de midii

File de dorada in sos de midii

Reteta file de dorada in sos de midii Reteta de file de dorada in sos de midii este usor de realizat. Alaturarea unei gustari si a unui fel principal de peste / fructe de mare este, de cele mai multe ori, una fericita, mai ales vara. Iarna, dupa o gustare light, poate preferati o friptura
read more
Reteta madeleines, reteta briosa madeleine, retete bonfood, reteta madlene, reteta madlene Jamila, reteta madlene pufoase, madeleines pufoase, cum facem madeleines,

Madeleines

Reteta Madeleines   Reteta Madeleines: din cand in cand mai povestim si despre desert! Usor de facut, dureaza vreo trei ore, dar este mai mult timp de asteptare. Mai jos reteta clasica, exista si variante cu ciocolata sau alte adaosuri. Singura provocare, daca vreti si forma clasica, va trebuie o tava speciala pentru Madeleines. O
read more
File de calcan cu sos de lemongrass si legume

File de calcan cu sos de lime si lemongrass

  File de calcan cu sos de lime si lemongrass   File de calcan cu sos de lime si lemongrass – este o reteta speciala, poate fi usor adaptata si nu da niciodata gres. Pestele poate fi inlocuit cu spada, dorada sau biban de mare iar legumele cu sparanghel, zucchini sau brocoli. Special este sosul,
read more
vita kobe, vita kobe pret, reteta vita kobe, cum preparam vita kobe, friptura de vita kobe, vita kobe pe plancha, vita kobe pregatire, reteta kobe, retete bonfood

Vita Kobe pe plancha

Vita Kobe   Vita Kobe este ingrozitor de scumpa, deosebit de buna si merita incercata macar o data in viata. Nu elaborez prea mult reteta, este ceva bun, care se mananca in cantitati mici si care poate sau nu sa va dea pe spate. In functie de diverse aspecte, asteptari, comparatie cu alte tipuri de
read more
Retetea ciorba de cartofi, ciorba de cartofi cu leustean, ciorba de cartofi de post, reteta ciorba de post, reteta ciorba de cartofi cu leustean, retete bonfood, cum facem o ciorba de cartofi delicioasa, cea mai buna ciorba de cartofi, ciorba de cartofi cu suc de rosii si ardei,

Ciorba de cartofi

  Ciorba de cartofi   Ciorba de cartofi este minunata in orice anotimp si o excelenta reteta de post. Cel mai bine merge primavara, cand leusteanul este proaspat si viguros. De fapt, secretele unei ciorbe de cartofi excelente sunt trei: cartofi albi pentru fiert, de buna calitate, care sa nu explodeze; muuuult leustean; un suc
read more
Ciorba de post, bors de legume, reteta bors de legume, reteta bors de post, cum facem un bors delicios de legume, bors cu putine calorii, reteta bors de post, reteta ciorba de post, bors de legume de post

Bors de legume

Bors de legume   Un bors de legume este oricand binevenit, fie rece si racoritor cand este cald afara, fie cald cand este frig. Daca aveti si o PAINE CU MAIA langa bors, este perfect.   Ingrediente bors de legume   3 l de apa 2 l de bors ½ telina radacina 3 fire de
read more
Reteta gogosi, retete bonfood, gogosi facute in casa, reteta gogosi pufoase, retetea rapida gogosi, gogosi Jamila, gogosi cu iaurt, gogosi reteta, cum prepare gogosi pufoase,

Gogosi pufoase

  Reteta gogosi pufoase   Astazi povestim despre gogosi pufoase, care nu ajuta la dieta dar sunt foarte bune!   Ingrediente & logistica:   500 g faina 2 galbenusuri 350 ml lapte 1 lingura de zahar 2 plicuri zahar vanilat 30 grame drojdie proaspata sau 10 g uscata Un varf de lingurita de sare Putina
read more
Paine cu maia, maia facuta in casa, cum fac paine cu maia, de unde iau maia, reteta paine cu maia, paine cu maia bucuresti, de unde iau paine cu maia, paine simpla cu maia naturala, cum se prepara painea fara drojdie, paine de casa cu maia naturala,

Paine cu maia

Reteta de paine cu maia facuta in casa Preambul Mi-a luat mult timp si multa faina pana am apucat sa scriu retata de paine cu maia. Pentru ca am vrut sa ma asigur ca este viabila, buna si maxim simplificata. Foarte scurt si subiectiv pro si contra painii cu maia: Usor de facut? Nu prea!
read more
orez cu lapte, reteta orez cu lapte, cea mai simpla retetea de orez cu lapte, orez cu lapte cremos si aromat, orez cu lapte ca in copilarie,  desert simplu, orez cu lapte, retete bonfood

Orez cu lapte

Reteta orez cu lapte   Pentru ca tot timpul apar pofte noi, astazi am facut un orez cu lapte. Reconfortant, cu aroma de vanilie adevarata, acesta reinvie copilaria si este intotdeauna un desert la indemana, usor de facut.   Ingrediente   1l de lapte 6 linguri rase de orez 1 lingura de zahar  1 pastaie
read more
reteta maia, maia facuta in casa, paine fara drojdie, maia naturala, reteta maia facuta in casa, cum facem maia acasa, maia pentru paine, maia paine reteta, cum sa-ti cultivi propria maia naturala, maia naturala din faina si apa, maia din apa si faina, maia naturala pentru paine de casa, cum se face maiaua pentru paine, cum se face maia pentru paine, apa + faina + rabdare = maia, maia sau drojdie, proprietati paine cu maia, reteta de maia pentru paine sanatoasa, paine cu maia si seminte,

Maia facuta in casa

Maia facuta in casa Maia facuta in casa, pentru paine facuta in casa   Cand vine vorba despre maia facuta in casa, pentru paine, toata lumea are pareri, din pacate extrem de diferite spre contradictorii, si toti par sa detina adevarul absolut. Am citit multe retete si am vazut multe filme pe Youtube, caci am
read more
Reteta ciorba de pui a la grec, pui a la grec, ciorba de pui cu smantana, reteta ciorba de pui cu smantana si lamaie, ciorba de pui a la grecu cu smantana si lamaie, ciorba de pui, retete bonfood

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec   Imposibil sa treaca iarna fara sa vi se faca pofta de o ciorba de pui a la grec. Reconfortanta si satioasa, oricand binevenita pe vreme rece, aceasta ciorba este usor de facut si nu dureaza mult.   Ingrediente ciorba de pui a la grec   3 l de
read more
lipie cu iaurt, lipie cu iaurt si praf de copt, lipii indiene cu iaurt, lipie facuta in casa, reteta lipie cu iaurt, lipie fara drojdie, paine fara drojdie, paine cu maia, paine facuta in casa, retea paine fara drojdie, lipie naan, turte cu faina si iaurt, lipie libaneza, cum faci lipie in casa, paine cu iaurt, 

Lipie cu iaurt

  Lipie cu iaurt   Lipia cu iaurt este o optiune de luat in seama daca nu aveti paine la indemana sau vreti o coca calda, pe care sa o inmuiati intr-un sos, caci se prepara extrem de usor si rapid. Este de asemenea o optiune pentru vremurile COVID 19, cand nu mai exista drojdie
read more
reteta bors de miel, cum facem bors de miel, bors de miel cu smantana, reteta bors de paste, bors cu miel, ciorba de miel, retete bonfood, reteta ciorba din miel,  bors de miel facut in casa

Bors de miel

Bors de miel   Un bors de miel nu poate sa lipseasca de pe masa de Paste. Sau, oricand va este pofta 🙂 Daca aveti si o PAINE CU MAIA langa borsul de miel, este perfect.   Ingrediente bors de miel   3 l de apa 2 l de bors orice bucati de miel va
read more
Bors cu carne, bors de vaca, bors de vacuta, ciorba acra de vaca, cum facem un bors delicios cu carne de vita, ciorba de vita, reteta bors de vacuta, bors de vacuta cu legume, bors de vacuta moldovenesc, bors de vacuta cu cartofi, 

Bors de vacuta

Bors de vacuta   Un bors de vacuta este delicios, satios, oricand binevenit pe vreme rece. Daca aveti si o PAINE CU MAIA langa borsul de vacuta, este perfect.   Ingrediente bors de vacuta   3 l de apa 2 l de bors 1 kg de carne de vita si cateva oase ½ telina radacina
read more
Lipie cu susan facuta in casa

Lipie cu susan

Lipie cu susan Lipia cu susan are multe variante, ce variaza in functie de ingrediente si coacere. In mare, poate fi foarte subtire si umflata (cunoscuta ca lipie libaneza) sau mai groasa (cunoscuta ca lipie turceasca), asemanatoare cu painea. Lipia subtire este foarte buna cu mancare orientala, humus in special, dar este mai greu de
read more
Ciorba de pui, bors de pui, reteta ciorba de pui, reteta bors de pui, cum facem borsul de pui, ciorba de pui a la grec, bors de pui cu cartofi, retete bonfood, bors de pui cu paste, ciorba de pui cu paste

Bors de pui

Bors de pui   Un bors de pui cu cartofi si paste este reconfortant, satios, oricand binevenit pe vreme rece. Daca aveti si o PAINE CU MAIA langa borsul de pui, este perfect.   Ingrediente bors de pui   3 l de apa 2 l de bors 1 pui sau alte bucati pe care la
read more
Saint Jacques cu praz si smantana la cuptor

Scoici Saint Jacques cu praz si smantana

Scoici Saint Jacques cu praz si smantana Scoicile Saint Jacques cu praz si smantana sunt o gustare delicioasa, perfecte pentru mese festive sau pentru inceputul de weekend!   Ingrediente pentru scoici Saint Jacques cu praz si smantana Pentru 4 persoane: 4 cochilii carnea de la 8 scoici Jumatate de pachet de unt Sare, piper, ulei
read more
Mancare de linte rosie cu antricot de vita

Mancare de linte rosie cu antricot de vita

Mancare de linte rosie cu antricot de vita   Mancarea de linte rosie cu antricot de vita dureaza cam 20 de minute, daca aveti o bucata de vita de buna calitate, moale. Daca nu, dureaza pana de inmoaie / fierbe carnea.     Ingrediente pentru reteta de linte rosie cu antricot de vita Pentru 2
read more
File de dorada cu linte verde

File de dorada cu linte verde

File de dorada cu linte verde   Reteta de file de dorada cu linte verde dureaza 30 de minute, dupa ce aveti toate ingredientele pregatite. Mie imi place foarte mult lintea. Este foarte buna la gust, satioasa, frumoasa in farfurie si versatila; de la mancare de post la garnitura eleganta pentru un file de calcan,
read more
Somon asiatic cu sos de stridii

Somon asiatic cu sos de stridii

Somon asiatic cu sos de stridii Somonul in stil asiatic, cu sos de stridii, este delicios si foarte usor de preparat. Spre deosebire de alte retete Bonfood, la aceasta va trebui sa trisati putin. Prepararea sosului dureaza cateva zeci de secunde, caci vine de la… magazin. Necesar pentru doua portii de somon asiatic cu sos
read more
Risotto cu sparanghel verde

Risotto cu sparanghel verde

Reteta risotto cu sparanghel verde Risotto cu sparanghel verde este o reteta delicata si satioasa. In cantitate mai mica, poate sa insoteasca o bucata de peste sau carne, ori poate reprezenta un fel principal in sine.   Necesar pentru doua portii de risotto cu sparanghel verde (fel principal) 8 linguri de orez pentru risotto, clatit
read more
Linte neagra cu avocado

Linte neagra cu avocado

Linte neagra cu avocado   Lintea neagra cu avocado este o reteta de post ideala. Lintea este gustoasa si satioasa iar cea neagra are un aspect placut si este sexy asociata cu alte culori vii (avocado verde, rosii cherry, patrunjel). Evident, puteti sa folositi orice tip de linte va place.   Ingrediente pentru reteta de
read more
Fructe de mare cu salata de cartofi, Reteta fructe de mare cu salata de cartofi, Fructe de mare cu salata verde, Fructe de mare cu maioneza, Fructe de mare cu cartofi natur, Reteta fructe de mare cu cartofi, Retete cu fructe de mare, Calamari picanti, Retete Bonfood, Cum pregatim fructele de mare

Fructe de mare cu salata de cartofi

Reteta fructe de mare cu salata de cartofi si rucola prajita   Reteta de fructe de mare cu salata de cartofi si rucola prajita necesita putina mai multa munca, din care rezulta multe vase murdare. De pregatit insa cu prietenii, minim 4 portii si totul va fi perfect!   Ingrediente pentru 4 portii de fructe
read more
Cotlete de miel sau berbecut cu humus si muguri de pin

Antricoate de miel cu humus si muguri de pin

Antricoate de miel cu humus si muguri de pin Un preparat delicios, super satios! Extrem de rapid, dureaza doar prepararea humusului, daca hotarati sa il faceti in casa. Am scris aici despre humusul libanez facut in casa: https://bonfood.ro/humus-libanez-delicios-facut-in-casa   Ingrediente pentru antricoate de miel cu humus si muguri de pin Pentru doua portii, va trebuie urmatoarele:
read more
Reteta hummus cu carne de oaie si muguri de pin,

Humus cu carne de oaie si muguri de pin

Humus cu carne de oaie si muguri de pin Carnea de oaie / miel se potriveste perfect cu humusul. In ciuda aparentelor, poate fi o mancare extrem de rapid realizata. Poate sa dureze putin humusul, daca il faceti in casa, sau pregatirea carnii la foc mic, daca este tare. Oricum, reteta de humus cu carne
read more

File de somon cu sos de mustar

File de somon cu sos de mustar   Reteta acesta se poate realiza cu multe tipuri de peste, dupa gust. Dupa somon, cele mai potrivite tipuri de peste pentru sosul de mustar ar fi codul, pangasiusul, stiuca. Sosul nu este cel mai usor, bazat fiind pe samantana – daca asta cautati, incercati File de calcan
read more
Pizza cu prosciutto, parmezan, masline si rosii cherry

Pizza cu prosciutto, parmezan, masline si rosii cherry

Reteta pizza cu prosciutto, parmezan, masline si rosii cherry Fie ca faceti pizza cu prosciutto, parmezan, masline si rosii cherry sau alta reteta de pizza, aveti doua optiuni; blat cumparat sau blat facut in casa. Daca folositi blat gata facut (inghetat), lasati-l sa se dezghete jumatate de ora la temperatura camerei. Chiar daca are 400
read more
Pizza cu prosciutto ciuperci si rucola

Pizza cu prosciutto, ciuperci si rucola

Reteta pizza cu prosciutto, ciuperci si rucola Daca folositi blat gata facut (inghetat), lasati-l sa se dezghete jumatate de ora la temperatura camerei. Chiar daca are 400 g, veti obtine doar doua pizza din el (pizza de 25 – 30 cm diametru, 150 g pentru fiecare) pentru ca este patrat si or sa va ramana
read more
Reteta humus, reteta humus cu tahini, reteta simpla humus, reteta humus fara tahini, humus reteta naut conserva, humus reteta originala, retete bonfood, humus facut in casa, hommus facut in casa,  humus libanez facut in casa, humus preparat in casa, humus cu ardei copti, humus cu avocado, humus libanez, humus reteta jamila, reteta humus andreea raicu, humus reteta jamie oliver,  

Humus libanez delicios, facut in casa

Humus libanez delicios, facut in casa, reteta simpla, clasica   Am decis sa povestesc despre humusul libanez delicios, facut in casa, reteta simpla, clasica. Este un preparat destul de comun, de obicei fie place foarte mult, fie lasa oamenii indiferenti. Este important insa in post, fiind foarte satios dar joaca un rol important si in
read more
Reteta file de barbun cu legume si humus, reteta file de barbun cu legume humus si ardei copt, barbun prajit, peste cu carne roz, barbun la tigaie, barbun cu legume gratinate, barbun cu legume, reteta peste barbun, retete bonfood, retete grecesti cu peste, retete speciale cu peste, cum pregatim barbunul, barbun la cuptor, barbun in pergament 

File de barbun cu legume si humus

Reteta file de barbun cu legume si humus   Retea de file de barbun cu legume si humus este geniala. In general, combinatia dintre humus, peste si legume este una surprinzator de buna. Barbunul, la fel ca orice peste cu carne ferma, este ideal pentru aceasta reteta. Trebuie sa incercati reteta de file de barbun
read more
Coaste de vita la cuptor cu piure de telina coapta Bonfood

Coaste de vita la cuptor cu piure de telina coapta

Coaste de vita la cuptor cu piure de telina coapta   Fiind un fel de mancare pregatit la foc mic, care dureaza multe ore (cam 5), este de preferat sa pregatiti coaste de vita la cuptor cu piure de telina coapta cand sunteti mai multi la masa. Este o reteta inedita, foarte gustoasa, potrivita unei
read more
File de biban de mare cu linte rosie cu masline verzi

File de biban de mare cu linte si masline verzi

File de biban de mare cu linte rosie si masline verzi   Reteta de file de biban de mare cu linte rosie si masline verzi dureaza sub 20 de minute, dupa ce aveti toate ingredientele pregatite. Este usor de pregatit si relativ eleganta. Cu salata verde si mulata lamaie, este o mancare grozava pentru zilele
read more
Salata zucchini mozzarella si oua de prepelita, salata cu dovlecel, salata cu zucchini, reteta cu zucchini, salata fresh cu dovlecel, reteta salata usor de facut, salate de dovlecei zucchini, salata dovlecei cruzi, 

Salata de zucchini cu mozzarella si oua de prepelita

Salata de zucchini cu mozzarella si oua de prepelita   Salata de zucchini cu mozzarella si oua de prepelita este foarte simpla, gustoasa, satioasa, buna peste asteptari, iar menta ii da un caracter puternic, aromat, proaspat. Pentru 4 portii, va trebuie urmatoarele ingrediente: 1 zucchini marisor, 12 oua de prepelita, doua rosii gustoase, cativa catei
read more

Pizza cu pasta de trufe si rucola

Pizza cu pasta de trufe si rucola   In general, fie ca faceti pizza cu pasta de trufe si rucola sau alta reteta de pizza, este bine sa dimensionati corect grosimea blatului in comparatie cu cantitatea de ingrediente pe care le adaugati pe acesta. Daca blatul este subtire si ingredientele multe / in cantitate mare,
read more
File de calcan cu humus si salsa de legume, peste cu humus, peste cu legume, calcan cu humus, calcan cu legume, retete bonfood, reteta calcan cu legume, cum pregatim calcanul, calcan la gratar, calcan prajit, reteta calcan, reteta calcan prajit, calcan pret, reteta calcan la cuptor, calcan cu smantana, calcan prajit cu mamaliga, calcan cu legume la cuptor, calcan cu unt, calcan cu sos de lamaie, turbot recipe, turbot recipe baked, turbot recipe Jamie oliver, turbot recipe whole, recette turbot, recette turbot entier, recette turbot cuit, recette turbot au four, recette tourbot grille, turbot grille,

File de calcan cu humus si salsa de legume

Reteta file de calcan cu humus si salsa de legume   Ca sa pregatiti reteta de file de calcan cu humus si salsa de legume va trebuie trei categorii de ingrediente: pestele, legumele si humusul. Fiecare trebuie abordata separat:   Cum pregatiti pestele Daca vreti sa pregatiti calcanul intreg, v-am povestit AICI cum se face.
read more
Pizza cu chorizo si mozzarella, piza cu salam, pizza cu branza si salam, pizza cu salam picant si mozzarella, reteta pizza, reteta pizza cu blat subtire, reteta blat pizza, blat subtire pentru pizza, reteta pizza de casa, pizza cu de toate, blat de pizza rapid, cum facem cea mai buna pizza de casa, pizza de casa cu blat subtire, blat de pizza subtire, aluat de pizza facut in casa, reteta blat crocant de pizza

Pizza cu chorizo si mozzarella

Reteta pizza cu chorizo si mozzarella   Pizza cu chorizo si mozzarella facuta in casa – totul despre ingrediente, cum pregatim blatul si cuptorul! Cu putin efort, blat subtire si cuptor incins la maxim aveti sanse sa obtineti si acasa o pizza cu chorizo si mozzarela delicioasa! Am scris si AICI despre blat si cuptor.
read more
reteta cod, retete bonfood, cum pregatim codul, retete cu cod, peste cod cu sparanghel

Cod cu sparanghel, fierte la abur

Reteta cod cu sparanghel, fierte la abur     Decojiti sparanghelul cu ajutorul unui decojitor de legume, in special pe cel alb. Daca este inghetat, lasati pestele sa se dezghete usor, altfel de rupe. Spalati usor sub apa si lasati pe servetele de hartie, ca sa extraga surplusul de apa.    Cum pregatim codul cu
read more
reteta scoici saint jacques prajite cu sparanghel la abur, reteta scoici saint jacques, scoici saint jacques pret, scoici saint jacques congelate, scoici saint jacques la cuptor, scoici saint jacques cu galbiori, scoici saint jacques cu sos de vin, scoici saint jacques cu vin si ciuperci, saint jacques bucuresti, scoici congelate, reteta scoici Saint Jacques cu sos de galbiori si smantana, scallops recipe, reteta paste cu pesto, paste cu saint jacques, reteta saint jacques, reteta simpla paste, reteta paste sanatoase, reteta bonfood, reteta spaghetti cu pesto si saint jacques

Scoici Saint Jacques prajite cu sparanghel la abur

Reteta scoici Saint Jacques prajite cu sparanghel la abur   Reteta de scoici Saint Jacques prajite cu sparanghel la abur este extrem de usor de realizat, light, delicioasa. Fie gustare, fie fel principal (dar cu mai mult de o scoica :)), aproape garanteaza succesul. Trebuie sa fiti atenti la cateva detalii, care fac diferenta dintre cantina
read more
Reteta fructe de mare (inghetate) in sos de vin alb, fructe de mare retete, fructe de mare inghetate preparare, paste cu fructe de mare inghetate, fructe de mare reteta, fructe de mare de post, fructe de mare lidl, fructe de mare la tigaie, fructe de mare inghetate, fructe de mare cu sos de rosii, fructe de mare cu usturoi, fructe de mare cu orez, fructe de mare cu spaghete, fructe de mare cu sos alb, fructe de mare cu sos de vin, fructe de mare cu legume, cum preparam fructele de mare, retete bonfood;

Fructe de mare (inghetate) in sos de vin alb

Reteta fructe de mare (inghetate) in sos de vin alb   Fructele de mare inghetate nu sunt cel mai rau lucru pe care il puteti gati. Din pacate, uneori sunt de preferat unora care au stat in galantar pana ce mirosul v-a convins sa nu le cumparati. Puteti scoate preparate cel putin decente din ele,
read more
pizza cu anghinare si ansoa, reteta pizza, reteta pizza cu blat subtire, reteta blat pizza, blat subtire pentru pizza, reteta pizza de casa, pizza cu de toate, blat de pizza rapid, cum facem cea mai buna pizza de casa, pizza de casa cu blat subtire, blat de pizza subtire, aluat de pizza facut in casa, reteta blat corcant de pizza

Pizza cu anghinare si anșoa

Reteta pizza cu anghinare si ansoa   Reteta de pizza cu anghinare si ansoa este simpla. In general, retetele de pizza sunt simple caci aceasta este o mancare simpla, asa a fost inventata. Secretele unei pizza delicoase sunt in fapt ingredientele de calitate, in combinatii potrivite, blatul subtire si un cuptor foarte foarte bine incins.
read more
Reteta fava cu calamar, reteta mazare galbena, fava greceasca, ce este fava greceasca, cum se prepara faza, reteta fava, mancare fava, fava Santorini reteta, reteta fava greceasca, fasole fava reteta, fasola fava, fava with octopus, fava cu caracatita, fava cu calamar, reteta bonfood, reteta cu fructe de mare, retete delicioase cu fructe de mare, piure de mazare galbena, piure de mazare in stil grecesc, fava greceasca, fava santorini, 

Fava (mazare galbena) cu calamar sau caracatita

Reteta fava cu calamar Am mancat ceva interesant in Grecia, “Fava with octopus”. Foame mare, aer de concediu, ne-a placut mult… Evident, am hotarat sa produc si eu cat de repede o reteta de fava cu calamar sau caracatita. Ce o fi fava?! Dupa un search frivol pe net, cu semnal GSM mai mult lipsa,
read more
stoc de creveti, supa de fructe de mare, supa concentrata de creveti si homar, supa de homar, stoc de homar, sos creveti pentru paella, stoc pentru risotto cu creveti

Stoc (supa concentrata) de homar / creveti

Stoc (supa concentrata) de homar / creveti   Stocul (supa concentrata) de creveti si / sau de homar este genial pentru paste si in special pentru paella. Poate fi doar de creveti, doar de homar sau din ambele, evident varianta cea mai buna. Homarul inghetat nu mai este o raritate, se gaseste la preturi decente
read more

Frisca cu reductie de portocale

Reteta frisca cu reductie de portocale   Un desert usor si foarte aromat! Pentru reductie (4 portii): o cana suc de portocale (fresh), o lingura de zahar brun, o lingura de coniac Incalziti o craticioara, pe foc mic. Adaugati zaharul iar cand incepe sa se topeasca adaugati coniacul. Dupa cateva secunde, adaugati si sucul de
read more

Friptura de vita cu sos demi glace cu trufe

Reteta friptura de vita cu sos demi glace cu trufe   La baza sosului demi glace sta sosul brun. Aveti reteta AICI dar e de durata 🙂 Despre friptura de vita am scris AICI cum sa o alegeti  si AICI despre cum sa o preparati. Pentru 4 portii de sos demi glace cu trufe: caliti o lingura de faina
read more

Friptura de vita cu piure de conopida si trufe

Reteta friptura de vita cu piure de conopida si trufe   Despre friptura de vita am scris AICI cum sa o alegeti  si AICI despre cum sa o preparati. Pentru piureul de conopida, aveti doua variante: fie o fierbeti la abur, ori FOLOSITI TELINA COAPTA IN UNT. In oricare varianta, o pasati si o treceti
read more
Reteta cotlet de vitel cu trufe si parmezan, vita cu parmezan, cotlet de vitel cu parmezan, reteta cotoletta bolognese truffato, truffled bolognese cutlet, cotoleto Bolognese, antricot de vitel cu trufe, antricot de vitel la cuptor, antricot de vitel la tigaie, muschi de vita cu trufe, vita cu trufe negre, vita cu sos de trufe, vita cu parmezan, vita cu sos de parmezan,

Cotlet de vitel cu trufe si parmezan

Reteta cotlet de vitel cu trufe si parmezan   Aceasta este o reteta simplificata a Reteta cotoletta bolognese truffato / truffled bolognese cutlet / cotoleto bolognese Aveti nevoie de: Antricoate de vitel, cu tot cu os, au sarmul lor Parmezan ras Crema de trufe Mult unt Ulei de masline Cateva bucatele de rozmarin si cimbru,
read more
Reteta halloumi cu praz si sparanghel la gratar, halloumi cu praz si sparanghel la gratar, branza halloumi la gratar, praz fript, praz prajit, reteta praz prajit, reteta praz fript, retete vegetariene, retete bonfood, reteta branzape gratar, retete cu praz

Branza halloumi cu praz si sparanghel la gratar

Reteta halloumi cu praz si sparanghel la gratar   Cine crede ca prazul fript este o gluma ar trebui sa incerce reteta aceasta. Totul se prepara pe un grill. Este folositor si un capac, mare cam cat grilul. Nu conteaza ca nu acopera pefect gratarul sau continutul. Prazul (zona alba si cea intermediara, frunzele verzi
read more
Reteta tocana de fructe de mare si peste, tocana de peste, tocana de peste cu legume, tocanita de peste, peste si fructe de mare la cuptor, cea mai simpla tocana de peste cu fructe de mare, cum facem o tocana simpla si rapida de peste cu fructe de mare, o tocana de peste cu fructe de mare delicioasa, reteta peste cu rosii, reteta fructe de mare cu rosii la cuptor, reteta rapida de tocana din peste si fructe de mare

Tocana de fructe de mare si peste

Reteta tocana de fructe de mare si peste   Puteti sa folositi ce peste, fructe de mare si legume va plac voua, important este modul in care la gatiti. Cel mai bine este sa folositi o singura tigaie, care merge si pe foc, si in cuptor. Eu ma folosit calamar, dorada si creveti. Ca legume,
read more
Reteta somon Sockeye cu legume si emulsie de lamaie, somon prajit, reteta somon salbatic, reteta somon cu legume, reteta medalion somon, somon la cuptor, reteta somon prajit, cel mai bun somon, somon sockeye cu legume,

Somon Sockeye cu legume si emulsie de lamaie

Reteta somon Sockeye cu legume si emulsie de lamaie Somonul Sockeye este mult superior celui de acvacultura pe care il mancam in mod regulat. Este mult mai slab si mai gustos. Am avut sansa de a manca in Canada somon Sockeye (somon rosu) proaspat, asa ca il cumpar si inghetat de la Metro, ori de
read more
spaghete cu vongole, spaghetti cu vongole, reteta spaghete cu scoici vongole, reteta vongole cu usturoi, reteta bonfood vongole cu usturoi, reteta vongole, reteta scoici, reteta midii, reteta fructe de mare, cum pregatim scoicile, vongole bonfood, vongole cu patrunjel si vin alb, reteta bonfood, vongole cu sos de usturoi, spaghete cu scoici, reteta spaghetti alle vongole, spaghete cu vongole si sos alb de vin, paste cu fructe de mare, spaghetti con le vongole, retete bonfood

Spaghete cu vongole

Reteta spaghete cu vongole Usoara, delicoasa, reteta de spaghete cu vongole este usor de facut. Pentru doua portii va trebuie: 200 g spaghete 1 kg de vongole Usturoi romanesc tocat marunt (cativa catei) O lingura de unt 80% O mana de patrunjel tocat marunt 4, 5 linguri de ulei de masline Un fir de sare
read more
Cum se face sosul brun de vita, diferenta dintre sos brun si sos demi glace, cel mai bun sos, sos brun pentru friptura, sos brun spaniol, sos brun din ciuperci, sos brun pentru friptura, sos de vita la cuptor, sos de vita pentru orez, supa de oase de vita, stoc de oase de vita, pe scurt despre sosul brun, reteta de sos brun spaniol, cum sa prepari fond brun de vita, fond brun de vita si demi glace, reteta sos spaniol,

Sos brun de vita

Reteta sos brun de vita   STOCUL DE VITA (supa concentrata de vita) este baza ideala pentru orice mancare vreti sa faceti, repede si cu gust bun, grozava si aproape obligatorie pentru un risotto foarte bun. Am scris AICI despre stocul de vita. Chiar daca sunt folosite aceleasi ingrediente, SOSUL BRUN DE VITA dureaza mult
read more
Reteta ciuperci umplute cu bacon si blue cheese

Ciuperci umplute cu bacon si blue cheese

Reteta ciuperci umplute cu bacon si blue cheese   Ciupercile champignon sunt ieftine si, daca proaspete, excelente chiar si crude! Incercati o salata cu baby spanac, felii de ciuperci champignon, felii de parmezan, otet balsamic si ulei de masline (+ sare de mare si piper). Daca adaugati si muguri de pin, s-ar putea sa deveniti
read more
Bonfood, friptura de vita, steak de vita, beef steak, reteta friptura de vita, reteta beef steak, vita la gratar, reteta vaca, antricot de vita, vita la gratar, reteta vita la gratar, reteta antricot de vita, retete bonfood, Reteta delicioasa de friptura de vita cu rosii cherry, Bonfood, friptura de vita, steak de vita, beef steak, reteta friptura de vita, reteta beef steak, vita la gratar, reteta vaca, antricot de vita, vita la gratar, reteta vita la gratar, reteta antricot de vita

Cum alegem carnea de vita pentru gratar

Cum alegem carnea de vita pentru gratar   Voi scrie in curand despre carnea de vita in ansamblu, despre ce retete se potrivesc cu diversele bucati, corelate cu ceea se gaseste prin magazinele din Romania. Am scris despre ANTRICOT DE VITA LA GRATAR si FRIPTURA DE VITA dar m-am gandit ca un post cu imaginra
read more
risotto cu sofran si zucchini, reteta orez cu legume, reteta risotto, retete bonfood, orez cu legume, risotto de post, reteta de post cu orez, risotto cu legume, risotto cremos, retete cu sofran, mancare cu sofran, cum folosesc sofranul, orez cu sofran, reteta orez cu sofran

Risotto cu sofran si zucchini

Reteta risotto cu sofran si zucchini   Necesar pentru doua portii de risotto cu sofran si zucchini: 8 linguri de orez pentru risotto, spalat bine intr-o sita Sare, piper, ulei de masline, doua linguri de unt Jumatate de cana de vin alb sec Parmezan ras, doua, trei linguri linguri (ras de voi, nu cumparati parmezan
read more

Hamburger in crusta de mustar

Reteta hamburger in crusta de mustar   Tocati carne de vita grasa, de buna calitate si asezonati-o cu sare si piper. Sos: maioneza, ketchup si mustar de Dijon (fiecare, cat jumatate din cantitatea de maioneza), cateva picaturi de tabasco. Taiati chiflele si ungeti interiorul cu unt. Prajiti in tigaie pe partea cu unt pana devin
read more

Biban de mare cu legume fripte

Reteta biban de mare cu legume fripte Spalati fileurile de peste (dorada sau biban de mare, ambele se potrivesc perfect), uscati cu servetele de hartie, crestati pe partea cu pielea, ungeti cu ulei si asezonati cu sare de mare si piper. Pregatiti legumele care va plac. Orice merge bine cu peste fript dar taiati legumele
read more
Reteta telina coapta in unt, reteta de post, mancare de telina, telina cu unt, piure de telina, telina la cuptor, garnitura de telina

Telina coapta in unt

Reteta telina coapta in unt Este extrem de gustoasa, fie ca atare, langa o salata verde, fie langa o carne sau peste, fie facuta piure. Totul este sa aveti rabdare cu ea, trebuie sa stea la cuptor minim trei ore, spre cinci. Alegeti o telina potrivita, nu un monstru! Spalati-o bine, cu mare atentie sa
read more
Cea mai buna friptura, antricot de vita pe gratar sau grill

Antricot de vita la gratar

Reteta antricot de vita la gratar Alegeti intotdeauna antricot de vita cu grasime, marmorat pe toata suprafata. Firicelele acelea de grasime sunt garantia gustului si a texturii. Folositi un grill greu (adica de fonta, unul subtire o va arde), fie gratarul cu jar. Carnea trebuie sa fie la temperatura camerei, stearsa cu servetele de hartie
read more
Reteta supa crema de praz cu cartofi, geniala, inclusiv varianta de post

Supa crema de praz cu cartofi

Reteta supa crema de praz cu cartofi   Necesar pentru 4 portii: 1 ceapa mare 2 fire groase de praz, partea alba 1 cartof mare (cartof alb pentru salata sau copt, ca sa fiti sigur ca nu e malaios) ½ litru stoc de legume (ideal este stocul facut ca AICI, dar in lipsa fierbeti intr-un
read more
Reteta hamburger cu peste in crusta de parmezan si dressing de iaurt

Hamburger cu peste in crusta de parmezan

Reteta hamburger cu peste in crusta de parmezan Va trebuie file de peste (prin definitie, file-ul de peste este fara oase. Dar daca il cumparati, asigurati-va ca nu are oase, caci stricati tot efectul daca va treziti cu gura plina de hamburger si oase), cateva felii de ridiche, cateva felii de avocado si rosie, cateva
read more
Reteta sos universal (dressing) pentru salate si peste

Sos universal (dressing) pentru salate si peste

Reteta sos universal (dressing) pentru salate si peste Un sos universal, inspirat / adaptat din sosurile lui Jamie Oliver, care se potriveste de minune pe salate, inclusiv Caesar dar minunat si cu peste sau legume tempura. Ingrediente pentru aproximativ 4 portii de sos. Pentru gurmanzi, se multiplica proportional ingredientele: 4, 5 fileuri ansoa 1 catel
read more

Hamburger de vita cu trufe si sos de hribi

Reteta hamburger de vita cu trufe si sos de hribi Ca sa fie cel putin bun, aspirand spre delicios, hamburgerul este o treaba destul de complicata si scumpa! Ingrediente principale: carne de vita, sos de hribi, chifla mare, pufoasa, cu susan deasupra, crema de trufe, rucola, bacon rumenit, sare, piper, ulei de masline, unt. Am
read more

File de calcan in sos de peste cu galbiori

File de calcan in sos de peste cu galbiori Necesar pentru 2 portii: 150 – 200g de file de calcan (fara piele), un pachet de unt, cateva fire de rozmarin si salvie, o mana de galbiori, 6 – 8 catei de usturoi, cateva ridichii, sare, piper, o lingura de ulei de masline, o cana de
read more

Ceviche de somon

Reteta ceviche de somon Reteta este aceeasi ca pentru ton, dorada sau biban. Va trebuie somon dezosat, lime-uri, multe, o ceapa rosie, otet, chivas (cepsoara), paine, sare, ulei de masline, piper. Taiati somonul in cubulete de jumatate de centimetru si acoperiti cu suc de lime, intr-un bol. Lasati la marinat 30 – 60 minute. Taiati
read more

File de dorada cu piure de conopida si legume trase in unt

Reteta file de dorada cu piure de conopida si legume trase in unt Va trebuie file de dorada (iese la fel de bine si cu biban de mare), cateva frunze de salata, ridichii, lamaie, cativa cartofi mici, morcovi, broccoli, zucchini, unt, cativa catei de usturoi. Eu am folosit si varza kale, mai mult pentru décor,
read more

Reteta stoc (stock, supa concentrata) de vita

Reteta stoc (stock, supa concentrata) de vita Pentru 2 litri de stoc de vita: 3 l de apa 2 kg oase de vita cu maduva si ceva carne 2 cepe, feliate grosier 2 fire de telina apio (are un gust mai suav si mai fresh decat radacina), taiate bucati 2 morcovi, taiati rondele mari 1
read more
Reteta stoc de legume, supa concentrata de legume, supa baza de legume, cum se face supa concentrata de legume, stock de legume, supa baza de legume (stoc), cu sa faci supa concentrata de legume, cum sa faci stock, reteta stock de legume, reteta stoc de legume, supa baza pentru mancare, stoc resturi legume, supa de legume pentru mancare,

Reteta stoc (stock, supa concentrata) de legume

Reteta stoc, stock sau supa concentrata de legume   M-a surprins ca multi dintre prietenii mei nu stiau ce este acela stoc de legume (stock, supa concentrata etc.), de peste sau de vita; nici cei cu copii, care gatesc acasa des. Asadar: stocul sau stock-ul, din engleza, sau supa baza de legume este de fapt
read more

File de cambula cu unt la cuptor

Reteta file de cambula cu unt la cuptor   Cambula este un peste cu carne delicata, buna, dar cam putina. Ca sa aveti ce manca, cautati exemplare mai mari, mai ales daca vreti sa o filetati. Eu cumpar cambula pentru ca joaca un rol important in stocul de peste si nu este scumpa. Cambula se
read more

Ceviche de ton

Reteta ceviche de ton Ton de buna calitate, corect dezghetat, lime-uri, multe, o ceapa rosie, otet, chivas (cepsoara), paine, sare, ulei de masline, piper. Taiati tonul in cubulete de jumatate de centimetru si acoperiti cu suc de lime, intr-un bol. Lasati la marinat 30 – 60 minute. Taiati ceapa in cubulete fine si lasati la
read more

Hamburger cu omleta, trufe si bacon

Reteta hamburger cu omleta, trufe si bacon Va trebuie chifle de hamburger, mari pufoase, cu susan si nu prea dulci, pentru o imbinare senzuala intre oua si paine care sunt moi si baconul crocant), unt, oua, bacon, paste cu trufe, sare, piper. Prajiti baconul intr-o tigaie. Daca vreti sa iasa drept, puneti deasupra o cratita mai
read more

Supa asiatica de peste

Reteta supa asiatica de peste Pentru 4 persoane, va trebuie 1L stoc de peste si 300g de peste, un mix de minim 2 feluri de peste: dorada, biban de mare, butterfish, somon, spada, sturion, ce va place mai mult. Cubulete marisoare sau felii, obligatoriu fara oase. Si cateva midii, dar nu obligatoriu. Legume: jumatate de
read more

Caramel sarat cu mix de nuci

Caramel sarat cu mix de nuci Pentru reteta de caramel sarat cu mix de nuci va trebuie: 500 de grame de zahar, 300 grame de nuci prajite, doua linguri de unt, cateva ramurele (doar acele de pe ele) de rozmarin, o lingura rasa de sare de mare. Daca vreti un caramel sticlos, transparent dar tare,
read more

Biban de mare cu legume pe plancha

Reteta biban de mare cu legume pe plancha Pregatiti legumele: morcovii taiati in doua pe lungime, felii de conopida, varza de Bruxelles taiata in jumatati, ceapa verde taiata pe lungime. Asezonati cu sare, piper si ulei de masline. Daca nu aveti loc pe plancha, pregatiti intai legumele si pastrati la cald, pe o farfurie, pe
read more

Cambula cu unt la cuptor

Reteta cambula cu unt la cuptor   Cambula este un peste cu carne delicata, buna, dar cam putina. Ca sa aveti ce manca, cautati exemplare mai mari. Cambula este foarte buna pentru stoc de peste. Dupa ce o curatati si spalati, crestati-o oblic. Asezonati cu sare si piper, putin rozmarin si cimbru, stropiti cu putin
read more

Hamburger Bonfood de vita

Reteta hamburger Bonfood de vita   Hamburgerul de calitate are la baza ingrediente de calitate, carnea in special. Eu am folosit antricot de vita, cu grasime multa. Oricum ar fi, alegeti o bucata de carne si grasime, altfel obtineti o chiftea tare si lipsita de gust. Nu cumparati carnea gata preparata caci de cele mai
read more

Reteta tocana de peste la cuptor

Reteta tocana de peste la cuptor O reteta grozava, alaturi de prieteni si un vin rosu. Va trebuie peste, ce va place, ce gasiti, dar cu carne ferma: dorada, biban de mare, butterfish, somn, somon, sturion. Puneti bucatile de peste la marinat cu putin sos de peste, soia, sare si piper, macar jumatate de ora.
read more

Somon afumat cu icre si smantana

Reteta somon afumat cu icre si smantana Ungeti cu unt cateva felii de bagheta frantuzeasca, pe o parte, si frigeti pe grill, pe ambele parti, incepand cu cea cu unt. Folositi somon afumat salbatic, afumat natural (cu fum de lemn, nu chimic) si smantana grasa. Putina, cat sa lipeasca icrele de somon. Este o gustare
read more

Caviar cu smantana

Reteta caviar cu smantana   Daca aveti suficient caviar, il puteti manca cu lingurita! Langa, sampanie sau vodka buna! Rusii spun ca vodka buna de bea la 3 -5 grade, cea mai putin buna de la congelator. Unde, evident, nu are voie sa inghete! Daca gustul caviarului vi se pare prea puternic, puteti sa il
read more

Dorada cu sos de rosii si fructe de mare

Reteta dorada cu sos de rosii si fructe de mare In realitate un fel de tocanita, bine condimentata cu mult chili, face pereche buna cu un vin rosu sec. O reteta reconfortanta cand afara e frig iar tu simti ca iei foc. Va trebuie niste bucati de peste. Dorada este versatila si gustoasa, alegerea perfecta.
read more

Calamar fript in sos de rosii

Reteta calamar fript in sos de rosii Intai pregatiti calamarul: Taiati calamarul pe lungime si curatati-l. De pe exterior, scoateti si pielea – extrem de subtire dar foarte rezistenta – are tendinta de a deveni foarte tare in timpul pregatirii termice. Crestati calamarul pe ambele parti, in directii perpendiculare pe o parte si pe cealalata.
read more

File de dorada cu salata

Reteta file de dorada cu salata Super reteta! Gustoasa, usor de realizat, usoara pentru stomac si constiinta! Stoarceti intr-un borcan cu capac cativa catei de usturoi. Adaugati sare si piper si cateva linguri de ulei de masline. Apoi lamaie stoarsa, de doua ori cat uleiul. Puneti capacul si agitati pana obtineti o emulsie. Spalati fileurile
read more

Caviar cu oua jumari

Reteta caviar cu oua jumari Daca va doriti variatiuni pe tema caviarului, respectiv niste gustari minunate pentru un brunch cu sampanie / prosecco, va sugerez niste canapele cu caviar si oua jumari. Paine: decupati cu o forma de bucatarie rondele de miez de paine buna. Ungeti cu unt pe o parte si prajiti intr-o tigaie
read more

Lasagna Bonfood

Reteta lasagna Bonfood Pentru 4 portii: Foi de lasagna, cam 12 Carne de vita tocata (bucata tocata, nu gata tocata caci va fi plina de zgarciuri), 1 kg Pasta de tomate, o cutie Usturoi stors sau ras, 10, 15 catei Sare, piper, ulei de masline, doua frunze de dafin, putin cimbru, rozmarin proaspat tocat, smantana
read more
Reteta paella, reteta paella cu fructe de mare, reteta paella cu homar, paella cu creveti, reteta paella cu homar si creveti, paella cu fructe de mare, reteta paella cu fructe de mare, paella reteta, paella mega image, paella lidl, reteta paella de marisco, reteta paella la cuptor, reteta paella originala, cum facem paella delicioasa,

Paella cu midii si creveti

Reteta paella cu midii si creveti   Reteta de paella cu creveti si midii este la fel de usor de realizat precum un risotto, dar este important sa aveti stoc de peste, care este piatra de temelie a retetei. Reteta pentru stoc de peste este AICI.     Ingrediente pentru paella cu midii si creveti Pentru
read more

Saint Jacques la cuptor cu parmezan

Reteta scoici Saint Jacques la cuptor cu parmezan Spalati cu delicatete carnea scoicilor, in apa rece, si puneti la uscat pe servetele de hartie. Spalati si uscati cochiliile. Ungeti carnea cu putin ulei de masline, ca sa nu se lipeasca de cochilie. Adaugati putin usturoi ras (foarte putin, nu faceti pui cu mujdei!), asezonati cu
read more

Pulpa de caprioara la cuptor

Reteta pulpa de caprioara la cuptor Pentru caprioara, sau orice alt vanat in general, va trebuie o cocota, este singura care pastraza umiditatea perfect in cuptor. Puteti sa folositi si o tava obisnuita, cu capac sau cu folie de aluminiu dar va trebui sa hidratati carnea mai des. Carnea de vanat este fada si tare
read more

Vita cu mozzarella la cuptor

Vita cu mozzarella la cuptor Aveam pofta de carne cu gust de rosii, asa ca am gasit un compromis. Am amestecat niste carne tocata de vita cu ceapa si usturoi, tocate foarte marunt, cateva fleuri de ansoa tocate, ceva verdeata de prin frigider – patrunjel, chivas, cateva felii de bacon, tocate tot foarte marunt. Am
read more

Risotto cu sofran si caracatita prajita

Reteta risotto cu sofran si caracatita prajita Caracatita: Eu am fript / prajit caracatita proaspata de mai multe ori. Uneori a fost moale si gustoasa, uneori talpa. Pe ce criterii, nu stiu. Asadar, daca vreti sa mergeti la sigur, trebuie sa o fierbeti inainte sa o frigeti. Procesul este usor laborios si oarecum caraghios dar
read more

Vita cu rosii cherry

Reteta delicioasa de friptura de vita cu rosii cherry Intr-o farfurie mare, intinsa, puneti cateva linguri de ulei de masline, multi fulgi de chili, fleur de sel, piper, cateva frunze de cimbru si rozmarin, verzi. Intr-un bol, taiati vreo zece rosii cherry, in jumatati sau sferturi. Puneti in valoare o bucata de antricot groasa cam
read more

Icre de somon cu oua jumari si aspargus

Reteta icre de somon cu oua jumari si aspargus / sparanghel Frigeti pe grill cateva felii de bagheta frantuzeasca, pe ambele parti. Oua jumari: scriam aici despre reteta mea preferata de oua jumari -> https://bonfood.ro/caviar-cu-oua-jumari. Puneti apa la fiert intr-o oala si puneti sparanghelul intr-o sita deasupra, sa fiarba la abur, 2, 3 minute. Scoateti
read more

Oua in Purgatoriu

Reteta oua in Purgatoriu Se pare ca este o reteta grozava pentru mic dejun, dupa o noapte cu ceva mai mult alcool. Va trebuie oua, rosii in bulion (tocate sau intregi), sare, piper, ulei, parmezan, paine, usturoi, chili. Pentru 4 oua, 2 conserve de rosii in bulion. Scurgeti rosiile intr-o sita. Daca sunt intregi, tocati
read more

Branza maturata in ulei de masline

Branza maturata in ulei de masline Daca aveti o branza dura de buna calitate, si vreti sa o pastrati mai mult timp, uleiul de masline este cel mai potrivit. O taiati in cubulete, o puneti intr-un borcan si o acoperiti cu ulei de masline. O puteti pastra multe luni la frigider. Cu paine prajita, masline
read more

Chiftele cu parmezan

Reteta chiftele cu parmezan Va trebuie carne de vita tocata, de calitate, fara zgarciuri. Si ceva grasime de vita sau carne de porc, grasa. Trebuie sa aveti cam 30% grasime in ecuatie. Sare, piper, patrunjel tocat si parmezan ras –  cam acelasi volum cu carnea (nu va speriati, la 1 kg de carne inseamna cam
read more

Carne Asada

Reteta Carne Asada Carne asada, alegerea perfecta! Sa zicem ca va este pofta de gustul unei fripturi de vita dar aveti la indemana doar o bucata modesta de vaca, pulpa, sau nu tocmai ceva potrivit pentru gratar. Bagati bucata de carne la congelator o ora, ca sa se intareasca putin, sa o puteti felia usor.
read more

Cartofi wedges aromatizati

Reteta cartofi wedges aromatizati Va trebuie cartofi pentru prajit (de preferat rosii), cativa catei mari de usturoi, cateva ramurele de rozmarin si cimbru. Eventual si salvie, pentru aroma mai puternica, daca va place. Pentru cartofi: sare, piper, paprika dulce, putina paprika iute, usturoi uscat macinat. Spalati si taiati cartofii in felii groase, egale, fara sa
read more

Butterfish cu chorizo la cuptor

Reteta butterfish cu chorizo la cuptor Pentru doua persoane va trebuie 150 – 200 g de peste, butterfish sau alt peste alb filetat (dezosat): dorada, biban de mare, peste spada. Cateva felii de chorizo, rosii cherry, ardei iute, sare de mare, piper, o mana de rucola sau spanac, ulei de masline, putin unt, usturoi. Intr-un
read more

Chili con carne (un fel de)

(Un fel de) Chili con carne Pentru 6 portii satioase: 500 grame de carne de vita, taiata bucatele, 100 – 150 g bacon cubulete, 4 conserve de: naut, mazare fina, fasole alba, fasole rosie. Doua cepe mari, cativa catei de usturoi, cativa morcovi, doua tije de telina apio, un ardei iute rosu, un ardei kapia
read more

Spaghetti cu pesto si Saint Jacques

Reteta spaghetti cu pesto si Saint Jacques Spaghete nr. 5 (200 g pentru doua portii mari), sos pesto (doua, trei linguri mari), cativa catei de usturoi, parmezan, sare, piper, ulei, unt, cateva scoici Saint Jacques. Puneti la fiert o mica oala, cu putina apa. Plasati pe ea o farfurie. Opriti focul cand fierbe apa. Puneti
read more

Supa crema de legume si porumb

Reteta supa crema de legume si porumb Doua cepe, cativa catei de usturoi, un ardei gras rosu, cate o radacina de patrunjel si pastarnac, 2 morcovi mari, un sfert de telina mare, cimbru verde, sare, piper, ulei de masline, o lingura mare de unt, 200 ml smantana pentru gatit si porumb zaharat, proaspat sau la
read more

Butterfish si legume la abur

Reteta butterfish si legume la abur Totul este sa gasiti butterfish (sablefish) proaspat, a carui denumire in romana este cod negru. Oricum, l-am vazut doar sub numele de “butterfish”. Este bun si afumat, in salate sau senvisuri dar este minunat si gatit, in retete fooaarte simple, ca cea de mai jos. Este extrem de versatil,
read more

Antricot de porc cu sos de hribi si smantana

Reteta antricot de porc cu sos de hribi si smantana Necesar pentru 4 persoane: antricoate de porc, o mana de hribi deshidratati sau doua maini de hribi proaspeti, usturoi, 200 ml smantana pentru gatit, sos de soia, o lingura de coniac, cartofi cat pumnul, salata verde, sare, piper, ulei de masline, unt. Daca folositi hribi
read more

Reteta vongole cu patrunjel si vin alb

Reteta vongole cu patrunjel si vin alb   Astazi povestim despre reteta de vongole cu patrunjel si vin alb, una dintre cele mai simple si bune mancaruri pe care o intalniti in tarile mediteraneene (si nu numai). 1 kg de vongole Usturoi romanesc tocat marunt (cativa catei) O lingura de unt 80% O mana de
read more

Creveti prajiti

Reteta creveti prajiti Cumparati creveti cruzi, care miros a mare sau deloc si nu a peste, fara culori portocalii intre cap si corp, care denota o prospetime relative. Cu un cutitas ascutit, taitati crevetii pe lungime, pe spate, si scoateti tractul digestiv. Vena aceea maronie / neagra. Spalati usor in apa rece (nu sub jet
read more

Reteta paste cu pesto rucola si spanac

Reteta paste cu pesto rucola si spanac Spaghete nr. 5 (200 g pentru doua portii mari), o mana mare de rucola, o mana de spanac, sos pesto (doua linguri mari), cateva rosii cherry, usturoi, parmezan, sare, piper, ulei, chili. Taiati cativa catei de usturoi in felii subtiri, pastrati un catel mare intreg. Fierbeti pastele al
read more

Hribi la ceaun cu unt si usturoi

Reteta hribi la ceaun cu unt si usturoi   Buni vara, proaspeti, din padure, buni si iarna de la congelator, buni de fapt oricand, sunt atat de versatili incat retetele sunt numeroase. Daca ati avut sansa de a avea pe mana un cos de hribi, va sugerez sa incercati varianta la ceaun. Daca aveti putini,
read more

Ficat de rata prajit, cu piure si trufe

Reteta ficat de rata prajit, cu piure si trufe   Va trebuie ficat de rata sau de gasca, cartofi, pasta de trufe, o smochina, o andiva, putina salata verde / rucola, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Piure: fierbeti cartofii, taitati cubulete de +/- 1 cm, cu putin sare. Apa cat sa ii acopere..
read more

Stridii prajite

Reteta stridii prajite Daca vreti sa incercati o aventura culinara, stridiile prajite sunt o solutie interesanta. Ca si gust / textura se compara cu creierul prajit dar au gust mai fin. Asadar, daca aveti prea multe stridii sau a trecut o zi prea mult peste ele, demersurile sunt simple: Pregatiti un sos simplu, din putin usturoi
read more

Risotto cu homar, in sos de homar

Reteta risotto cu homar, in sos de homar Daca aveti homar proaspat, bucurati-va de el cat mai simplu, fiert sau fript. Daca nu, aceasta este una dintre putinele retete in care puteti sa valorificati un homar prefiert sau prefiert si inghetat. Sosul este suficient de puternic si gustos ca sa compenseze gustul relativ fad al
read more

Reteta spaghete din dovlecei cu masline si rosii uscate

Reteta spaghete din dovlecei cu masline si rosii uscate Mie imi place sa combin pastele din faina cu cele din dovlecei, consider ca simbioaza este perfecta. Daca vreti sa mancati sanatos, puteti sa folositi doar spaghetele din dovlecei. Va trebuie: paste (spaghetti nr. 5) – 100 g pentru doua portii mari, 2 dovlecei sau zucchini,
read more

Homar la gratar

Reteta homar la gratar Va trebuie evident homar. Cu cat este mai proaspat, cu atat scade lista ingredientelor necesare. Unt, ulei de masline, sare de mare, patrunjel. Daca folositi homar congelat si nu ati mancat inainte proaspat, veti ramane cu senzatia ca homarul este o iluzie si crevetii sunt mult mai ieftini si mai buni.
read more

Midii in sos de rosii

Reteta midii in sos de rosii Pentru 2 persoane, va trebuie ulei de masline, cativa catei de usturoi, cativa cm dintr-o tulpina de telina apio, cateva rosii bine coapte sau o conserva cu rosii in bulion si minim 1 kg de scoici. Am scris aici cum sa le curatati: https://bonfood.ro/sfaturi-utile-in-bucatarie Intr-un wok sau oala mare, cu
read more

Plancha si bucuriile pe care le aduce

Plancha si bucuriile pe care le aduce, sau cum gatim pe plancha Scriam aici despre gratar versus plancha: https://bonfood.ro/sfaturi-utile-in-bucatarie Sa povestim putin si despre cum bucatarim pe plancha. Fonta este versatila dar pretentioasa si doritoare de ulei. Asadar, inainte sa vorbim despre ingredinete, sa vorbim despre placa. La inceputul relatiei, trebuie sa ardeti placa foarte
read more

File dorada si piure cu trufe in sos dieppoise

Reteta file de dorada si piure cu trufe, in sos dieppoise Pentru 6 portii, va trebuie o trufa proaspata, 6 fileuri de dorada, ingrediente pentru piure si sos; Sos pentru 6 portii: 2 echalote 1 pahar de vin alb (20cl) 50 g de unt +/- 20 de scoici (cam 3 de persoana) 2 linguri de
read more
Incercati orice combinatie va place, fara sa tineti cont de cele clasice, fiti cutezatori si tineti cont de gustul personal: ciuperci umplute cu branza de burduf si unt de oaie, ciuperci umplute cu branza de oaie si ceapa verde, ciuperci umplute cu spanac si usturoi, ciuperci cu carne de pui si smantanta, ciuperci cu carne de pui si usturoi, ciuperci umplute cu carne de pui si cascaval, ciuperci cu mozzarella si busuioc, ciuperci cu sos pesto, toate sunt delicioase dar tineti cont ca asezonarea se face in functie de umplutura. Sarea, piperul si uleiul de masline sunt obligatorii pentru toate, apoi apar oportunitati precum ulei picant, chili, usturoi, pasta de ardei gras, paprika, cimbru, oregano, rosii, bulion etc.

Ciuperci umplute cu gorgonzola

Reteta ciuperci umplute cu gorgonzola   Am scris AICI despre ciupercile umplute. Varianta cu branza gorgonzola este una dintre cele mai simple, dar gustoase si cu personalitate. Tineti cont insa ca ciupercile sunt satioase, la fel si umpluturile, asa ca o salata verde de orice fel le completeaza perfect, fie cu lamai sau otet balsamic.
read more

Mix de peste cu sos de rosii

Mix de peste (sturion, somon, spada) cu sos de rosii Peste: va trebuie cateva fileuri de pesti cu carne ferma. Puteti sa folositi somon, sturion, dorada, biban de mare, spada. Legume: orice poate fi fiert la abur si va place: mazare tanara, morcovi tineri, cartofi, sparanghel, conopida etc. Atentie insa, trebuie sa se potriveasca cu
read more

Pulpo a la Gallega

Reteta pulpo a la Gallega In realitate caracatita fiarta cu cartofi fierti, reteta este foarte gustoasa. Nu este complicata dar necesita multe ingrediente. Asadar, daca vreti sa mergeti la sigur si sa aveti o caracatita moale, procesul este usor laborios si oarecum caraghios dar rezultatele sunt garantate. Cartofi: ii fierbeti in coaja, la foc mic.
read more
Foie gras, Terina de foie gras, Reteta foie gras, Reteta de foie gras, Reteta de foie gras prajit, Reteta foie gras de canard, Reteta simpla de foie gras,Retete cu foie gras, Preparare foie gras, Mod de preparare foie gras, Retete cu ficat de rata, Reteta ficat de rata, Pate ficat de rata, Reteta foie gras de d’oie,, Reteta foie gras de gasca| Reteta foie gras fiert, Cum se face foie gras, Foie gras fiert, Cum gatesc ficatul de rata, Foie gras cu trufe, Ficat de rata cu trufe, Foie gras cu smochine, Ficat de rata cu smochine, Foie gras cu dulceata de ceapa, Foie gras cu dulceata de caise si trufe, Spuma de foie gras, Cum se prepara foie gras, Totul despre foie gras, Reteta foie gras la cuptor, Terina de foie gras, Foie gras delicios, Retete Bonfood

Terină de foie gras de rață

Reteta terina de foie gras Fie ca este de rata sau de gasca, terina are aceeasi reteta, cea de foie gras, de aici https://bonfood.ro/foie-gras-de-gasca sau de aici: https://bonfood.ro/foie-gras-de-rata Am numit-o terina caci este realizata intr-o forma mai mare, pentru mai multi prieteni. Reteta si tehnicitatea nu difera cu nimic de cele mai mici. Doar timpul
read more

Tartar de ton cu avocado

Reteta tartar de ton cu avocado Stratul de avocado: avocado taiat cubulete, sare, piper, ulei de masline, foarte putina zeama de lamaie, foarte putin usturoi stors. Amestecati totul intr-un castron. Stratul de peste: ton tocat in cubulete mici, echalota tocata fin, chivas tocata fin, sare, piper, cateva picaturi de tabasco, ceapa verde tocata fin, putin
read more
Pizza cu prosciutto pe gratar

Pizza pe gratar

Pizza pe gratar   Pizza pe gratar este foarte usor de facut. Va trebuie un jar bun, nu foarte puternic, ca sa nu ardeti coca si cateva ingrediente de baza (sosul de rosii si fulgii de chili). Cum fac pizza cu prosciutto pe gratar Aluatul nu este unul clasic de pizza (aveti AICI reteta de
read more

Omleta cu trufe

Reteta de omleta cu trufe negre Va trebuie cam doua oua de persoana (depinde daca omleta cu trufe este gustare, parte din brunch sau mic dejun in sine). Bio, organice, de la tara – important este sa aiba galbenusul portocaliu si sa fie proaspete. Va trebuie si forme de bucatarie, rotunde, patrate, cum vreti voi
read more

Muschi de vita cu sparanghel si foie gras

Muschi de vita cu sparanghel si foie gras Pentru sos va trebuie o cana de sos brun de vita. Puneti intr-o craticioara si lasati la fiert pana scade si se ingroasa. Opriti focul, adaugati un cub de unt si o ligurita de pasta de trufe. Omogenizati si pastrati la cald. Fierbeti sparanghelul la abur 3
read more

Mozzarella cu crema de trufe si rosii cherry

Reteta mozzarella cu crema de trufe si rosii cherry La fel ca si burrata, mozzarella face echipa foarte buna cu trufele. Folositi o mozzarella de bivolita, proaspata si pasta de trufe. Cateva rosii cherry, cateva frunze de salata, putin ulei de masline si o paine buna, densa. Folositi spatele unei linguri sau o pensula de
read more

Mozzarella la cuptor, cu trufe

Reteta mozzarella la cuptor cu trufe Mozzarella se combina perfect cu trufele. Pentru aceasta gustare va trebuie o paine de buna calitate, taiata felii (nu, nu paine feliata!), mozzarella proaspata, trufe, piper. Scoateti mozzarella pe servetele de hartie ca sa se usuce si taiati felii subtiri. Bagati painea in cuptorul incins la foc mare. Lasati
read more

Midii in sos de unt cu vin alb

Reteta midii in sos de unt cu vin alb Pentru 2 persoane, ca masa principala, nu gustare, va trebuie 2 kg de scoici, ulei de masline, cativa catei de usturoi, 2 cepe potrivite, un pahar de vin alb, sec, 100g de unt. Am scris aici cum sa curatati midiile: https://bonfood.ro/sfaturi-utile-in-bucatarie   Cum pregatim reteta de midii
read more

Creveti cu avocado si emmentaler

Reteta creveti cu avocado si emmentaler Pentru ca atat emmentalerul cat si crevetii sunt dulci, fac echipa buna. Impreuna cu felii de avocado, asezonate toate cu putin piper si chili foarte fin, completate obraznic cu cateva felii de avocado copt si dry prosecco, or sa multumeasca multa lume. Folositi creveti fierti, carora nu le cad
read more
De ce sa faceti foie gras acasa? In primul rand pentru ca este muuuuult mai ieftin decat cel deja preparat, iar procesul nu este complicat. Apoi alegeti voi ingredientele (tipul de sare, coniac) precum si eventuale „umpluturi” gen trufe, caise, smochine. Este adevaratul foie gras “entier”, nu facut din resturi sau spumă (mousse) si nu conține conservanți de niciun fel. Mai mult, cumparati ficat categoria A, mai putin gras, provenit de la rate / gaste crescute in conditii mai bune.

Foie gras fiert

Reteta foie gras fiert, de rata sau de gasca Fata de reteta clasica, aceasta este mai putin tehnica, mai usor de realizat. Produsul final este insa mai moale, mult mai gras si mai putin delicat (din cauza grasimii). Aveti aici retetele clasice: https://bonfood.ro/foie-gras-de-gasca sau: https://bonfood.ro/foie-gras-de-rata Intr-o oala cu capac, fierbeti apa, de minim 5 ori
read more
De ce sa faceti foie gras acasa? In primul rand pentru ca este muuuuult mai ieftin decat cel deja preparat, iar procesul nu este complicat. Apoi alegeti voi ingredientele (tipul de sare, coniac) precum si eventuale „umpluturi” gen trufe, caise, smochine. Este adevaratul foie gras “entier”, nu facut din resturi sau spumă (mousse) si nu conține conservanți de niciun fel. Mai mult, cumparati ficat categoria A, mai putin gras, provenit de la rate / gaste crescute in conditii mai bune.

Foie gras cu trufe

Reteta foie gras cu trufe De ce sa faceti foie gras acasa? In primul rand pentru ca este muuuuult mai ieftin decat cel deja preparat, iar procesul nu este complicat. Apoi alegeti voi ingredientele (tipul de sare, coniac) precum si eventuale „umpluturi” gen trufe, caise, smochine. Este adevaratul foie gras “entier”, nu facut din resturi
read more

File de dorada cu legume si sos de rosii

Reteta file de dorada in sos de rosii cherry Peste: eu ador dorada, mai mult decat bibanul de mare, pentru ca este mai grasa. Pentru reteta puteti insa sa folositi orice tip de peste cu carne ferma care va place – sturion, dorada, biban de mare, spada. Toata treaba este sa aveti un peste corect
read more

Calcan cu legume

Reteta calcan cu legume Ca sa pregatiti calcan cu legume, puteti sa pregatiti pestele intreg sau filetat. Daca vreti sa pregatiti calcanul intreg, v-am povestit AICI cum sa procedati. Daca vreti sa il transati, am gasit aici un tutorial destul de  bun: https://www.youtube.com/watch?v=ZUeZviXspZY dar mi se pare cam mare risipa. Toate aripioarele acelea sunt delicioase, nu este
read more

Creveti iuti cu cartofi si smantana

Reteta creveti iuti cu cartofi si smantana Este o reteta putin mai complicata, prin prisma task-urilor numeroase. Opariti cateva rosii cherry, decojiti-le, taiati-le in doua si scoateti cu o lingurita, semintele. Incingeti o cana de ulei intr-un castron mic (cat sa aveti o baie de ulei). La foc mediu, pe rand prajiti cateva frunze de
read more

Bruschete cu piure de mazare si bacon crocant

Bruschete cu piure de mazare si bacon crocant Baconul: folositi doua tavi ale caror funduri se suprapun perfect, una in cealalta. Folositi doua folii de pergament. In tava mare, pe folia de pergament, asezati feliile de bacon. Acoperiti cu alta folie de pergament si cu cealalta tava. Aceasta va impiedica feliile de bacon sa se
read more

Cotlet de vitel cu trufe negre si parmezan

Reteta cotlet de vitel cu trufe negre si parmezan / Cotoletta bolognese truffato / Truffled bolognese cutlet / Cotoleto bolognese / Cotoletta con tartufo /  O reteta clasica a bucatariei din Bologna / Italia, cotletul de vitel cu trufe negre si parmezan este o nebunie. Poate nu cea mai frumoasa mancare pe care ati vazut-o dar
read more

Brunch Bonfood

Brunch Bonfood Daca vreti sa organizati un brunch intre prieteni, e bine sa nu amestecati multe feluri. Cautati sa fiti originali prin combinatii si calitatea produselor. Daca vreti un brunch cu multe feluri, mergeti mai bine la un hotel mare, este mai eficient. MustHave: croissante cu unt (cele adevarate, de la brutarie, chiar si cele
read more

Tagliatelle cu trufe negre

Tagliatelle cu trufe negre Ingrediente pentru 2 portii marisoare: 200 g tagliatelle 4 fileuri ansoa o cutie de Mascarpone (200 – 250 g) 3 catei de usturoi o lingurita de pasta de trufe putin ulei de masline aromatizat cu trufe sare, piper, ulei de masline, parmezan ras Puneti 3 l de apa la fiert, cu
read more
reteta scoici, scoici cutite, razor shells, coquillages couteaux, reteta scoici inghetate, reteta cu scoici, reteta bonfood, paste cu scoici, reteta scoici in cochilie, outofbox, bonfood

Reteta scoici cutite

Clatiti scoicile pentru a inlatura eventualul nisip. Faceti un sos din usturoi stors, patrunjel, busuioc si ulei de masline. Proportiile, dupa gust! Incingeti un grill sau o tigaie, adaugati scoicile, stropiti cu putin ulei de masline; lasati pe foc cateva minute, pana ce se strange carnea (si isi schimba aspectul, din translucid spre alb). Adaugati
read more
creveti la tigaie, creveti la gratar, creveti la wok, reteta creveti, reteta creveti bonfood, retetea creveti cu usturoi, reteta creveti cu legume, reteta creveti congelati

Reteta creveti pe plancha

Reteta creveti pe plancha Pai, e totul despre prospetime! Cumparati creveti cruzi, care miros a mare sau deloc si nu a peste, decorticati zona dintre coada si cap, pastrandu-le pe acestea lipite de corp. Cu un cutitas ascutit, taitati crevetii pe lungime, pe spate, si scoateti tractul digestiv. Vena aceea maronie / neagra. Spalati usor
read more
Bonfood, Reteta Burrata, Branza Burrata, Reteta Mozzarella, Reteta Burrata cu trufe, Reteta Bonfood, Branza cu trufe, Outofbox,

Burrata cu pasta de trufe si rosii cherry

Reteta Burrata cu pasta de trufe si rosii cherry In povestea aceasta nu este vorba despre reteta ci despre combinatie. Cum nu exista preparare termica, totul tine de calitatea produselor, de combinatie si de gustul personal… Va trebuie o burrata proaspata. Sau o mozzarella de bivolita, proaspata. Daca nu sunt proaspete, dezvolta un gust acid
read more
Reteta scoici Saint Jacques, scoici saint jacques pret, scoici saint jacques congelate, scoici saint jacques la cuptor, scoici saint jacques cu galbiori, scoici saint jacques cu sos de vin, scoici saint jacques cu vin si ciuperci, saint jacques bucuresti, scoici congelate, scoici scarlatescu, scoici la tigaie, Reteta scoici Saint Jacques cu sos de galbiori si smantana, reteta saint jacques florin dumitrescu, reteta scoici saint jacques cu ciuperci, scallops recepie,

Scoici Saint Jacques cu sos de galbiori si smantana

Pentru doua portii: 6 scoci Saint Jacques, doar carnea alba, spalate si uscate pe prosoape de hartie, unse cu ulei de masline si asezonate cu sare de mare si piper 1 ceapa galbena, taiata in cubulete foarte fine 3 catei de usturoi, tocati foarte fin Ulei de masline, sare de mare, piper 1 cana mare
read more
calcan gratar, turbot grille, baked turbot

Calcan la gratar

Reteta calcan la gratar Inainte sa cumparati calcanul (ca sa nu se strice in carucior cat va plimbati prin hypermarket), puneti in cos un spaclu. Da, un spaclu de zidarie. Cel de bucatarie costa cat un calcan mare si rezultatul este acelasi. Calcanul este un peste fantastic, foarte gustos, foarte usor de pregatit. Exista multe
read more

Reteta sturion sau dorada in crusta de parmezan

Cateva fieluri de peste fara oase, fara piele, cu o grosime de maxim un centimetru, ideal mai subtiri. Cam 150 g / persoana. Puteti taia fileurile in bucati mai mici. Faina Oua batute Sare de mare Piper Parmezan ras, cam 100 g O cratita sau tigaie in care sa aveti 2 cm de ulei vegetal
read more

Scoici Saint Jacques cu portocale

Scoicile Saint Jacques: Daca sunt proaspete, spalati-le si lasati-le la scurs pe servetele de hartie Daca sunt inghetate, lasati-le sa se dezghete in frigider, apoi, spalate, la scurs, pe servetele de hartie Si preparati sosurile…   Reductia de sos de portocale si feliile de portocale: Un kilogram de portocale Cateva felii de portocala, decojite O
read more

Reteta midii verzi cu diverse sosuri si legume

Reteta midii verzi cu diverse sosuri si legume   Midiile verzi sunt mai mari decat decat cele negre – disponibile (aproximativ) proaspete in magazinele noastre. Le puteti cumpara doar congelate, cu o singura parte a cochiliei, din Mega Image, Metro, Selgros. Cochilia este mai mare decat la cele negre si carnea de asemenea, ocupa cam
read more

Vita la cuptor cu legume la abur

Cateva cepe taiate solzisori Cateva bucatele de morcovi si telina, taiate grosier Cimbru verde, 2 foi de dafin (aici conteaza cantitatea caci au gust / aroma puternice) Sare de mare, piper, ulei de masline Bucati de vita cu os Legume dupa chef si placere, de fiert la abur Cel mai important: o cocota, clasica, de
read more

Dorada cu risotto si sos de trufe

Reteta dorada cu risotto si sos de trufe Nu este cea mai ieftina bucurie dar e delicioasa. Merita incercata candva! Pentru reteta aveti nevoie de: Risotto simplu, reteta de baza aici: https://bonfood.ro/bonfood/risotto-cu-trufe-negre/ Peste (un file / persoana, taiat in doua bucati, este suficient / portie). Cum il prajiti e descris aici:  https://bonfood.ro/noutati-de-primavara/file-de-dorada-pe-pat-de-legume/ Sos: pasta de trufe
read more
Reteta gazpacho bonfood

Gazpacho

Reteta pentru sase portii de gazpacho (gustare, nu fel principal) Jumatate de gogosar rosu, jumatate de ardei kapia, o ceapa rosie potrivita, jumatate de ardei iute (gustati, sa nu fie extrem de iute), cativa catei potriviti de usturoi romanesc, doi castraveti cornichon curatati de coaja (altereaza culoarea finala, nu din alt motiv), cateva rosii zdravene
read more
Reteta supa crema de rosii bonfood-p_1

Supa crema de rosii

Pentru vreo opt portii zdravene:   Un pastarnac potrivit (nu jumatate de kg) Un patrunjel (radacina) potrivit Un morcov marisor Jumatate de telina (radacina) potrivita si frunzele acesteia Un ardei kapia Doua cepe rosii mari Doua capatani mari de usturoi romanesc Doi ardei (nu foarte) iuti Vreo zece rosii mari, zemoase Sare de mare, piper,
read more
salata de vinete cu feta si smochine

Salata de vinete cu feta si smochine

O reteta perfecta pentru sfarsitul lui august. Colorata, delicioasa, satioasa, nici calda, nici rece, cam ca ultimele zile de vara. Pentru 4 / 6 oameni: 2, 3 vinete zdravene, mai mult lungi decat groase Sare, piper, ulei de masline Lamaie Patrunjel proaspat, tocat Menta proaspata, tocata (pastrati varfurile pentru décor) 2 smochine taiate felii 1
read more
Reteta Bonfood calamari picanti

Calamari picanti

Reteta pentru 4 persoane: Pregatiti toate cele de mai jos, inainte sa aprindeti focul!   O tigaie mare, ideal un wok si 2 l ulei de floarea soarelui. 20 de cartofi rosii, micuti. Sau 10 mai mari. Sau 5 GM. Curatati, taiati feliute ca in poza, frecati cu sare si scursi in sita. 12 calamari
read more

Vongole cu usturoi si prosecco

Vongole cu usturoi si prosecco   Pentru a gati vongole cu usturoi si prosecco, 2 portii, va trebuie: 1 kg de vongole 10 catei mari de usturoi romanesc, taiat & tocat foarte marunt sau stors O lingura de unt 80% O mana de patrunjel tocat O jumatate de pahar de prosecco (sau vin alb, ambele
read more

Paella cu peste si fructe de mare

Reteta paella cu peste si fructe de mare   Reteta de paella peste si fructe de mare este minunata si o puteti face acasa, cu putina rabdare si stoc de peste, fara de care gustul nu va fi ce trebuie!   Reteta pentru stoc de peste este AICI: https://bonfood.ro/stoc-de-peste     Ingrediente Pentru 4 portii de
read more
La pastele Bolognese conteaza 99% prepararea carnii, care este aceeasi ca pentru lasagna.

Paste Bolognese

Reteta paste Bolognese Bonfood   La pastele Bolognese conteaza 99% prepararea carnii, care este aceeasi ca pentru lasagna. Pentru cel putin 4 portii uriase: Carne de vita tocata (bucata tocata de voi, nu gata tocata caci va fi plina de zgarciuri), 1 kg Pasta de tomate, o cutie, 200 – 250 ml Usturoi stors sau
read more

Peste si creveti tempura cu inele de ceapa

O reteta relativ simpla, delicioasa. Daca sunteti incepatori lasati-o insa pentru week-end. Nu este dificila dar presupune timp si multe ingrediente. Amestec pentru tempura (Tempura versus pane clasic: daca vreti sa prajiti carne folositi amestecul clasic pentru pane. Pentru fructe de mare si legume, cu timp redus de gatire, tempura este amestecul ideal). Retele difera, mai jos
read more

Ton cu salsa de legume

Ingrediente pentru 2 persoane:   2 bucati de ton x 100, 150 grame fiecare 3, 4 cartofi rosii Cateva rosii cherry Cateva rosii uscate Jumatate de ardei gras rosu Un avocado copt Un fir de ceapa verde Patrunjel Pentru sos: Un catel de usturoi, sare de mare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie  
read more

Biscuiti fragezi cu parmezan

Reteta biscuiti fragezi cu parmezan Ingrediente pentu o tava de cuptor (cam 20 de biscuiti): 100 g faina integrala, cernuta 100 g unt gras (82%) la temperatura camerei (aproape lichid) 100 g parmezan de calitate, ras fin 6, 7 g (1 lingura) sare de mare Putin piper macinat 20, 30 ace de rozmarin tocate fin
read more

Carpaccio de peste

Reteta carpaccio de peste Puteti sa folositi diverse tipuri de peste, doar sa fie FOARTE proaspat: dorada, biban de mare, somon, pastrav; Pentru 2 persoane, va trebuie cam 150 grame de peste. Incercati sa obtineti pestele gata filetat de la vanzator (fie si de la hypermarket). Daca il filetati singuri, este mai usor sa dezosati fileurile pe
read more

Friptura de vita la gratar

Reteta friptura de vita la gratar Este delicioasa! Conteaza putin si cum o gatesti, cam 10%. Restul tine de alegerea carnii, subiect pe care il vom elabora curand, pe larg. Sa zicem ca ai reusit sa gasesti la hypermarket o bucata de antricot groasa cam de 2 cm, marmorata, cu firicele de grasime pe toata
read more

Biscuiti cu parmezan, mac si susan

Reteta biscuiti cu parmezan, mac si susan Ingrediente pentru o tava mare de cuptor: 40 gr faina alba, 40 gr faina integrala (de preferat, dar puteti folosi doar alba), 1 lingurita mac, 1 lingurita susan, 100 gr parmezan de calitate, ras fin; 50 ml ulei de masline, 2 lingurite sos de soia, 5 linguri apa rece, 1 lingurita cu varf de sare de
read more

Salata gourmandise

Salata gourmandise Va e pofta de un prosecco si nu stiti cu ce sa il potiviti? Noi am rezolvat-o cu o salata gourmandise. Sau cum vreti sa o numiti… Bacon rumenit. Scrie aici cum sa il realizati. Paine prajita pe grill. Stropita inainte cu ulei de masline. Varfuri de asparagus fierte in apa cu sare. Foarte
read more

Dulceață de ceapă

Dulceata de ceapa Ingrediente pentru 2, 3 borcanele. Se pastreaza cateva luni, fara probleme, la frigider. 1 kg de ceapa (de preferat rosie, pentru culoare), taiata solzisori Cativa catei de usturoi, taiati feliute Putin ulei de ulei de masline 350-400 de grame de zahăr brun O cana de vin rosu Două linguri de reducție de
read more

Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac O reteta usor de realizat, grozava dupa o tura prin frigul de afara. Profitati de ultimii dovleci disponibili prin piata si hypermarket-uri: 2 kg de dovleac, taiat cubulete 500, 600 grame de morcovi, țelina, patrunjel radacina, ceapa și usturoi – curatate si tocate. Sare, piper, ardei iute (sau fulgi de ardei
read more

File de dorada pe pat de legume

File de dorada pe pat de legume Reteta de bucatarit in week-end! Ingrediente pentru 2 portii: 4 fileuri de dorada (sau biban de mare) cateva migdale crude o capatana mare de usturoi cateva linguri de humus anghinare la borcan (conserva) un morcov taiat in lamele groase, oblice cateva rosii uscate, pastrate in ulei cateva ciuperci, taiate
read more

Ulei de masline aromatizat

Uleiul aromatizat este foarte usor de realizat acasa. Problema este pastrarea acestuia, pentru ca oxideaza repede sau foarte repede, in functie de ingredientele folosite. Solutia este sa pregatiti cantitati mici. Astfel, fie folositi uleiul in doua, trei saptamani, fie nu va pare rau daca il aruncati cand nu mai miroase la fel de bine. Trebuie
read more

Mic dejun de campioni

Mic dejun de campioni Ingrediente: bacon, paine, asparagus, oua, sare & piper Singura operatiune de durata este uscarea feliilor de bacon. Intindeti intr-o tava, intre doua foi de pergament, feliile de bacon. Presati cu o alta tava si bagati la cuptor, la foc foarte mic. Dureaza 15 – 20 de minute. Verificati, sa nu se
read more

Verrine de somon

Verrine de somon Folositi pahare mici, reteta satioasa! Intr-un mixer, maruntiti si amestecati somon fiert si somon afumat in cantitati egale. Adaugati putina lamaie si smantana. Asezonati dupa gust cu sare si piper. Asezati pasta in pahare, adaugati cateva cubulete de somon afumat si o lingurita de icre de somon. Decorati cu cateva fire de
read more

Verrine cu prosciutto

Verrine cu prosciutto Folositi pahare mici, continutul este foarte satios. Intr-un mixer, tocati rosii uscate. Nu trebuie sa ajunga pasta. Puneti cate o lingurita pe fundul fiecarui pahar. Adaugati o lingurita de mascarpone apoi o felie de prosciutto. Decorati cu frunze de menta si serviti cu paine prajita.  
read more

Tartar si steak de ton

Tartar si steak de ton Stratul de avocado: avocado taiat cubulete, sare, piper, ulei de masline, foarte putina zeama de lamaie, foarte putin usturoi stors. Amestecati totul intr-un castron. Stratul de peste: ton, tocat in cubulete mici, echalota tocata fin, chivas tocata fin, sare, piper, cateva picaturi de tabasco, ceapa verde tocata fin, putin ghimbir
read more

Tartar de somon cu avocado

Reteta tartar de somon cu avocado Stratul de avocado: avocado taiat cubulete, sare, piper, ulei de masline, foarte putina zeama de lamaie, foarte putin usturoi stors. Amestecati totul intr-un castron. Stratul de peste: somon tocat in cubulete mici, echalota tocata fin, chivas tocata fin, sare, piper, cateva picaturi de tabasco, ceapa verde tocata fin, putin
read more

Steak de ton si legume

Steak de ton si legume Taiati cateva felii subtiri de dovlecel si morcov, asezonati cu ulei de masline, sare, piper. Frigeti pe fiecare parte cateva zeci de secunde, pana capata urme de gratar. Trebuie sa isi pastreze textura crocanta. Pestele poate fi pregatit fie pe gratar, fie in tigaie. Striatiile gratarului ii dau insa personalitate. Asezonati cu ulei de
read more

Somon cu spanac

Somon cu spanac Pentru doua portii, va trebuie: 2 bucati generoase de somon, dezosate, fara piele. 2 ridichii rosii, taiate in felii subtiri 3 maini generoase de spanac proaspat 2 oua ochiuri, fierte moi cateva rosii cherry cateva felii de paine, foarte subtiri optional, sos alioli optional, carpaccio de conopida Puneti la fiert 2 l de
read more

Peste unditar cu baby spanac

Reteta peste unditar cu baby spanac Pregatiti pestele: spalat, uscat, uns cu ulei de masline, asezonat cu sare de mare si piper. Salata: baby spanac si / sau alte frunze delicate de salata, sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie O mana de patrunjel tocat, cativa catei de usturoi, taitati feliute, 100 g de
read more

Saint Jacques cu zucchini si icre de somon

Saint Jacques cu icre de somon pe pat de legume Taiati cateva felii subtiri de dovlecel / zucchini si asezonati cu ulei de masline, sare, piper. Frigeti pe fiecare parte cateva zeci de secunde, pana capata urme de gratar. Trebuie sa isi pastreze textura crocanta. Spalati cu apa rece carnea scoicilor. Cu grija, sa nu
read more
Risotto cu hribi, retetea risotto cu hribi, reteta cu hribi, reteta risotto, orez cu ciuperci, pilaf cu ciuperci, reteta hribi proaspeti, hribi congelati, hribi cu smantana, bonfood, reteta bonfood, reteta hribi usturoi

Risotto cu hribi

Pentru 2 portii mari (ca fel principal):   8 linguri de orez pentru risotto, spalat bine si inmuiat plus / minus jumatate de ora (optional, scurteaza procesul de pregatire dar altereaza gustul caci se hidrateza cu apa si nu cu sos) Sare, piper, ulei de masline, o lingura de unt Jumatate de cana de vin
read more

Pulpa de rata cu cartofi la cuptor

Pulpa de rata cu cartofi la cuptor Reteta de iarna, nerecomandata celor aflati la dieta. Foarte simpla, secretul este doar modul de coacere a pulpelor. Asadar, va trebuie pulpe pe rata. Daca aveti si untura de rata, de la retetele precedente, cu atat mai bine. Spalati bine pulpele si uscati-le la fel de bine. Sa fie
read more

Piept de pui si dovlecei cu mozzarella

Piept de pui si dovlecei cu mozzarella O reteta super simpla si gustoasa. Produceti intai o cantitate mai mult sau mai putin rezonabila de mujdei. Spalati, uscati si asezonati pieptul de pui cu sare, piper si ungeti cu mujdei si ulei de masline. Daca are o grosime de 2 – 3 cm, il puteti baga
read more

Mix de peste si legume

Mix de peste si legume Cu o abordare mai orientala, reteta aceasta este mai dificila pentru ca aproape fiecare ingredient se prepara separat. Nu necesita insa o tehnicitate aparte iar combinatia gusturilor si a texturilor este grozava. Spalati cativa ardei capia rosii si bagati-i la cuptor (pe o tava sau pe o folie de aluminiu,
read more

Halibut la gratar

Halibut la gratar Halibutul este un peste fantastic, asemanator la gust si textura cu calcanul. Ca la orice peste, important este sa fie proaspat, altfel le pierde pe amandoua, si gustul si textura (devine foare moale si de destrama). Fierbeti cativa cartofi in coaja, in apa cu sare. Cei mov sunt mai dulci dar si
read more

Tapas – platou gustari

Love it or not – platou gustari Vremea senvisurilor cu unt, pregatite cu mult timp inaintea petrecerii, a cam trecut 🙂 Daca vreti sa pregatiti un platou cu gustari, tineti cont de cateva amanunte: Daca este cald, branza se topeste si isi pierde forma, carnea se usuca si isi schimba culoarea. Diversitatea este foarte buna
read more
De ce sa faceti foie gras acasa? In primul rand pentru ca este muuuuult mai ieftin decat cel deja preparat, iar procesul nu este complicat. Apoi alegeti voi ingredientele (tipul de sare, coniac) precum si eventuale „umpluturi” gen trufe, caise, smochine. Este adevaratul foie gras “entier”, nu facut din resturi sau spumă (mousse) si nu conține conservanți de niciun fel. Mai mult, cumparati ficat categoria A, mai putin gras, provenit de la rate / gaste crescute in conditii mai bune.

Foie gras de rață

Reteta foie gras de rata Foie gras-ul este un preparat delicios, dar greu. Merge bine in anotimpurile friguroase, cu un vin rosu sec. In prepararea sa pot fi incluse trufe sau smochine dar si simplu este fantastic. Pentru foie gras, va trebuie ficat de rata sau gasca indopata. Il gasiti prin hypermarketuri sau cash &
read more
De ce sa faceti foie gras acasa? In primul rand pentru ca este muuuuult mai ieftin decat cel deja preparat, iar procesul nu este complicat. Apoi alegeti voi ingredientele (tipul de sare, coniac) precum si eventuale „umpluturi” gen trufe, caise, smochine. Este adevaratul foie gras “entier”, nu facut din resturi sau spumă (mousse) si nu conține conservanți de niciun fel. Mai mult, cumparati ficat categoria A, mai putin gras, provenit de la rate / gaste crescute in conditii mai bune.

Foie gras de gască

Reteta foie gras de gasca   Ca si regula generala, foie gras-ul de gasca este considerat mai fin decat cel de rata. Unii spun ca este mai fin dar cel de rata este mai gustos.. realitatea este ca in functie de preferinte, trebuie sa mancati ce va place, nu ce va spun altii. Reteta de
read more

File de biban de mare si legume pe plancha

File de biban de mare si legume pe plancha / la gratar Pestele este cel mai bine pus in valoare pe gratar sau pe placa. Intreg sau feliat, un peste fript bate in general orice alta reteta. Daca pentru calcanul intreg va recomandam un spaclu de zidarie, pentru bucatile delicate de peste va trebuie o
read more

Carpaccio Saint Jacques

Carpaccio Saint Jacques Savuroasa, cu o textura ferma si gust dulce de mare, carnea alba de la o scoica Saint Jacques este baza unui carpaccio perfect. Daca reusiti sa le cumparati extrem de proaspete! Spalati carnea si feliati-o foarte subtire, 1 – 2 mm. Puneti feliile intr-un castronel si adaugati putina zeama de lime. Amestecati,
read more

Antricot de vita pe pat de spanac si piure cu trufe

Reteta antricot de vita pe pat de spanac si piure cu trufe Despre friptura de vita si cum trebuie pregatita aceasta, am scris aici: https://bonfood.ro/friptura-de-vita Piure: Daca vreti unul foarte fin, treceti cartofii prin sita. Daca nu, blenderul face treaba. Dupa ce obtineti piureul, asezonati cu sare si piper, adaugati cateva bucatele de trufa maruntita
read more

Platou gustari pentru toata lumea

Platou gustari pentru toata lumea Combinatiile sunt infinite iar daca va cunoasteti invitatii si gusturile acestora, este si mia usor. Cum scriam si la alte retete, este important sa tineti cont de cateva sfaturi: Daca aveti si invitati vegetarieni, incercati sa separati carnea de restul gustarilor. Daca este cald, branza se topeste si isi pierde
read more
Vongole cu usturoi

Vongole cu usturoi

Reteta vongole cu usturoi   Reteta de vongole cu usturoi este clasica, delicioasa, una dintre cele mai simple si bune mancaruri pe care o intalniti in tarile mediteraneene (si nu numai). 1 kg de vongole Usturoi romanesc tocat marunt (cativa catei) O lingura de unt 80% O mana de patrunjel tocat marunt 4, 5 linguri
read more
Tagliatelle cu trufe si muschi de vita

Tagliatelle cu trufe si muschi de vita

  Reteta tagliatelle cu trufe negre si muschi de vita Puneti apa la fiert, cu sare. Incingeti gratarul. Puneti pastele la fiert, obligatoiu la dente. Asezonati muschiul de vita cu ulei, sare si piper. Frigeti carnea, 2, 3 minute pe fiecare parte. Amestecati pastele cu ulei aromatizat cu trufe. Daca aveti si trufe proaspete, cu
read more
Risotto cu trufe negre

Risotto cu trufe negre

Reteta risotto cu trufe negre Pentru 2 portii mari de risotto cu trufe negre, ca fel principal: 8 linguri de orez pentru risotto, spalat bine si inmuiat plus / minus jumatate de ora (optional, scurteaza procesul de pregatire dar altereaza gustul caci se hidrateza cu apa si nu cu sos) Sare, piper, ulei de masline,
read more
Midii la ceaun

Midii la ceaun cu usturoi si patrunjel

Reteta midii la ceaun cu usturoi si patrunjel Midiile sunt ieftine si aveti sanse mai mari sa le gasiti cu adevarat proaspete, fata de alte scoici mai “exotice”. Sunt foarte usor de preparat si extrem de versatile. Simpla lor fierbere la abur, asa cum le gasiti in Bulgaria, mi se pare pierdere de timp si
read more
dorada gratar

Dorada la gratar

Reteta dorada la gratar Dorada este un peste foarte gustos, extrem de versatil, foarte usor de pregatit. Prospetimea joaca un rol esential in gustul doradei. Putin probabil sa faceti diferenta intre o dorada de captura si una de crescatorie.   Dupa ce spalati pestele, presarati cu multa sare de mare si lasati-l pe o farfurie
read more

Salata Caprese

Reteta Salata Caprese Salata caprese este un clasic, o reteta prezenta in orice meniu de restaurant. Aceasta se mananca vara, pentru ca atunci exista rosii gustoase. Daca vedeti in poza din meniu felii perfect rotunde, albe, iesiti din restaurant. Veti primi o salata cu “mozzarella” din ulei vegetal, rosii fara gust si ierburi uscate deasupra.
read more

2

File dorada si piure cu trufe in sos dieppoise Pentru 6 portii, va trebuie o trufa proaspata, 6 fileuri de dorada, ingrediente pentru piure si sos; Sos pentru 6 portii: 2 echalote 1 pahar de vin alb (20cl) 50 g de unt +/- 20 de scoici (cam 3 de persoana) 2 linguri de faina 2,
read more

3

Reteta peste unditar cu baby spanac Pregatiti pestele: spalat, uscat, uns cu ulei de masline, asezonat cu sare de mare si piper. Salata: baby spanac si / sau alte frunze delicate de salata, sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie O mana de patrunjel tocat, cativa catei de usturoi, taitati feliute, 100 g de
read more