Moonfish cu sos de lamaie
Am gasit la Selgros peste Luna asa ca am facut Moonfish cu sos de lamaie. Va spun si voua cum, caci a fost bun!
Acest Moonfish, vandut la noi sub numele de peste Luna, are o carne asemanatoare cu a pestelui spada – seamana cu antricotul de porc. Este o carne consistenta, alba, lipsita de grasime.
Reteta Moonfish cu sos de lamaie
Sosul: pentru doua persoane, va trebuie o salota tocata foarte fin, zeama de la o lamaie mare, sare, piper si macar o treime de pachet de unt. Da, nu este o gluma.. Daca aveti si un fir de lemongrass, veti avea o aroma suplimentara binevenita.
Lasati untul o ora la temperatura camerei, taiat in 6 cubulete. Intr-o tigaie neaderenta, puneti la foc mediu zeama de lamaie. Adaugati ceapa tocata, firul de lemongrass zdrobit cu podul palmei si taiat in bucatele si lasati pana se reduce zeama la jumatate. Adaugati foarte putina sare si piper. Incepeti sa incorporati untul. Adaugati cuburile unul cate unul, pe rand, agitand usor tigaia, pana obtineti un sos cremos.
Pestele: taiati pestele Luna in bucati care sa arate frumos in farfurie, asezonati cu sare si ulei de masline si prajiti in ulei de masline, pe foc mediu, intr-o tigaie neaderenta. Sau, si mai bine, frigeti pe un grill. Rumeniti frumos pe doua parti, pana dispare culoarea roz de pe laturile neprajite. Spre deosbire de ton, care se mananca crud, doar rumenit la suprafata, pestele Luna trebuie preparat complet.
Puneti intai sosul in farfurie, aranjati pestele deasupra si decorati cu tijele de lemongrass ori niste fire de verdeata.
Enjoy!