Tagliatelle cu creveti si sos de homar
In aceasta reteta de tagliatelle cu creveti si sos de homar gustul exclusivist vine din stocul de homar. Atata vreme cat aveti stocul de homar pregatit ca AICI, veti avea un preparat extrem de gustos. Puteti sa folositi spaghete in loc de tagliatelle si chiar sa omiteti crevetii, daca nu ii aveti la indemana.
Ingrediente pentru tagliatelle cu creveti si sos de homar
Pentru doua portii:
- 1 tigaie tip wok
- 8 manunchiuri de tagliatelle
- o mana mare de rosii cherry sau o lingura de pasta de rosii concentrata
- cativa catei de usturoi, taiati feliute
- cateva ramurele de aromatice verzi, tocate marunt: rozmarin, cimbru, salvie (puteti lasa si cateva netocate, arata frumos in farfurie)
- sare, piper, ulei de masline
- 6 – 8 creveti mari, spalati, tiaiati pe spate si curatati (cu vena neagra de pe spate scoasa), asezonati cu sare, piper si fulgi de chili
- jumatate de litru stoc de homar
- 200 ml smantana pentru gatit
- o lingura de unt
Cum pregatim tagliatelle cu creveti si sos de homar
Puneti la fiert apa pentru paste. Cand fierbe, adaugati o lingura de sare si pastele. Lasati la fiert dupa gust sau conform indicatiilor de pe ambalaj.
Incalziti foarte bine tigaia, pe foc mare. Adaugati doua linguri de ulei de masline si crevetii. Trageti crevtii in tigaie un minut, pana se deschid si se rumenesc usor pe ambele parti. Scoateti crevetii pe o farfurie. Adaugati o lingura de unt si una de ulei de masline, scadeti focul la mediu, adauagti aromaticele cu usturoiul si caliti un minut. Adaugati rosiile cherry, taiate jumatati sau lingura de pasta de rosii. Dupa un minut, turnati stocul de homar si lasati sa fiarba, la foc mare, pana scade putin, cinci, sase minute.
Pastele ar trebui sa fie deja fierte. Gustati si opriti focul. Tineti cont ca vor mai sta in apa, apoi in sosul din tigaie, unde vor continua sa se inmoaie.
Dupa ce a scazut putin sosul, adaugati smantana, asezonati cu sare si piper dupa gust, adaugati crevetii si lasati sa dea in clocot. Luati de pe foc. Daca nu serviti imediat pastele, pastrati tigaia calda deasupra oalei in care au fiert pastele.
Enjoy!
Dupa ce va bucurati de aceasta reteta, incercati si: https://bonfood.ro/paella-cu-homar-si-creveti
In lipsa de stoc de homar:
Daca nu aveti stoc de homar deja facut, puteti scurta cumva drumul daca aveti doi homari inghetati. Ii gasiti destul de usor, exista si la Emag: https://www.emag.ro/supermarket/homar-325g-star-of-the-sea-17531/pd/DSVYCKBBM/
Lasati la dezghetat. Pastrati apa sarata in care sunt conservati. Scoateti carnea din cochilii. Urmati procedura pentru obtinerea stocului din reteta: https://bonfood.ro/stoc-supa-concentrata-de-homar-creveti folosind apa in care au fost conservati homarii, in loc de stoc de peste. Lasati la fiert pana scade si obtineti jumatate de litru de stoc de homar. Folositi carnea de homar in loc de creveti, daca nu aveti alte ganduri cu ea (o puteti manca ca atare sau pregati niste gustari delicioase).