Reteta calcan cu legume
Ca sa pregatiti calcan cu legume, puteti sa pregatiti pestele intreg sau filetat. Daca vreti sa pregatiti calcanul intreg, v-am povestit AICI cum sa procedati. Daca vreti sa il transati, am gasit aici un tutorial destul de bun: https://www.youtube.com/watch?v=ZUeZviXspZY dar mi se pare cam mare risipa. Toate aripioarele acelea sunt delicioase, nu este cazul sa fie aruncate. Este adevarat insa, daca vreti sa il mancati in mod civilizat, cu furculita si cutit, e bine sa il serviti dezosat, ca in poza de mai sus. Iar dupa ce faceti poze cu mancarea, puteti sa mancati pielea ramasa pe platou cu mana 🙂
Calcanul din imagine si legumele au fost pregatite pe plancha: fenicul taiat felii de 5 mm, asparagus, morcovi tineri, toate unse cu ulei de masline si asezonate cu sare de mare. Daca asparagusul pare deshidratat, ca sa nu il uscati, il puteti pregati sub un capac. Adaugati cateva felii de usturoi si putin unt. Taiati cateva lamai in jumatate si prajiti cu partea taiata pe plancha sau pe gratar. Sucul lor va fi grozav peste legume si peste.
Rosiile uscate au fost mai mult pentru decor, nu sunt obligatorii.