Linguine cu langustine
Puteti incerca multe retete de paste cu fructe de mare dar va recomand cu caldura si linguine cu langustine. Langustinele sunt delicate, cu carne moale si dulce, mai bune decat crevetii. Pretul nu este mai bun 🙂
Ingrediente pentru linguine cu langustine
- 6 langustine / persoana
- 100 grame linguine / persoana
- unt, ulei de masline, sare, piper
- cateva aromatice: rozmarin, cimbru
- cativa catei de usturoi
- cateva rosii cherry
- supa de peste / fructe de mare
Reteta este foarte simpla, dar ca sa faceti paste cu langustine aveti nevoie de stoc de peste sau stoc pentru paella, altfel gustul pastelor va fi destul de palid.
Daca nu aveti, incropiti repede unul din capetele langustinelor.
Intai insa, despre curatatul langustinelor – am mai scris AICI despre curatatul scoicilor dar acum vorbim despre creveti si / sau langustine.
Stiu ca sunt mai scumpi, dar va recomand sa cumparati creveti sau langustine cat mai mari, ca sa aveti ce manca din ele. Si, niciodata, sa nu le gatiti necuratate. La fel ca niste scoici pline de nisip, langustinele necuratate va pot strica placerea cand le mancati.
Asadar, pastrati una, doua langustine intregi pentru fiecare portie de paste. Pe restul curatati-le – scoateti capetele si cochiliile. Cu un cutitas ascutit, crestati spinarea, de-a lungul acesteia, pana vedeti un firisor negru, tractul digestiv. Scoteti-l si spalati carnea sub jet mic de apa, sa nu o rupeti. Cu o foarfeca, taiati cochilia langustinelor pastrate intregi si scoateti la fel tractul digestiv.
Intr-o craticioara, topiti putin unt, aruncati cativa catei de usturoi si capetele si cochiliile langustinelor. Rumeniti bine pana se caramelizeaza, cateva minute. Adaugati cateva bucatele de ceapa si ce resturi de legume mai aveti prin frigider, albituri, telina etc. Acoperiti cu apa calda si lasati la fiert jumatate de ora. Strecurati si aveti stocul pentru paste.
Cum pregatim pastele cu langustine
Puneti apa pentru pastele la fiert.
Puneti stocul la fiert intr-o craticioara. Trebuie redus pana se ingroasa. La final, aveti nevoie de doua, trei linguri de stoc concentrat / portie.
Puneti pastele la fiert.
Intr-un wok, trageti in putin ulei, la foc mare, langustinele, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti. Asezonati cu sare si piper. Adaugati o mana de rosii cherry taiate in jumatati si aromaticele tocate marunt. Amestecati si adaugati pastele apoi supa. Gustati, asezonati suplimentar cu sare si piper si opriti focul.
Asezati frumos pastele in farfurii, cu langustinele intregi desupra si decorati cu cateva aromatice. Stropiti cu ulei de masline.
Enjoy!