Reteta hamburger de vita cu trufe si sos de hribi
Ca sa fie cel putin bun, aspirand spre delicios, hamburgerul este o treaba destul de complicata si scumpa!
Ingrediente principale: carne de vita, sos de hribi, chifla mare, pufoasa, cu susan deasupra, crema de trufe, rucola, bacon rumenit, sare, piper, ulei de masline, unt.
Am scris si la HAMBURGERUL DE VITA SIMPLU despre carne: Nu cumparati carnea gata preparata caci de cele mai multe ori este plina de zgarciuri. Tocati carne de vita de calitate, grasa, ideal antricot, altfel obtineti o chiftea tare si lipsita de gust! Asezonati cu putina sare si piper, amestecati si creati chiftelele. Presati cu ceva plat, pana obtineti o grosime de 1,5 – 2 cm. Hamburgerul nu se frige pe gratar ci se prajeste in tigaie. Ideal, puneti un varf de unt in tigaie, sub fiecare chiftea, care trebuie sa fie roz la mijloc, ca orice carne de vita ce nu a murit degeaba.
Sos pentru 4 persoane: o mana de hribi deshidratati sau doua maini de hribi proaspeti sau inghetati, cateva capatani mari de usturoi, feliat, 200 ml smantana pentru gatit, o lingura sos de soia, o lingura de coniac, sare, piper, ulei de masline. Daca folositi hribi deshidratati, acestia trebuie hidratati o jumatate de ora. Apoi scosi pe servetele de hartie (dar pastrati apa in care i-ati hidratat). Idem pt cei inghetati, pastrati zeama. Daca folositi hribi proaspeti, curatati-I cu atentie de pamant, fara sa ii spalati, apoi taiati in feliute. Caliti usturoiul tocat marunt in putin unt cu ulei, la foc mic. Adaugati ciupercile si caliti 10 minute, amestecand. Adaugati o lingura de sos de soia si coniacul, amestecati cateva secunde apoi adaugati smantana. Asezonati cu sare (atentie, sosul de soia e deja sarat) si piper. Daca vi se pare prea gros, puteti adauga in sos putin din apa in care ati hidratat hribii. Pastrati sosul la cald, pe o cratita cu apa calda.
Baconul ideal (ca forma si coacere) se obtine in tigaie sau in cuptor (daca va trebuie multe felii), intre hartii de copt, presate fie cu o tigaie mai mica (cu fundul acesteia) decat cea in care coaceti, fie intre doua tavi de cuptor, la foc mic. Se rumeneste uniform si ramane perfect drept.
Painea: taiati chiflele, ungeti cu unt moale (daca e rece presati chifla si o rupeti) pe interior si prajiti in tigaie pana se rumenesc – auriu spre maroniu.
Prajiti carnea, ungeti cu crema de trufe felia de chifla, adaugati baconul, carnea, sosul de trufe si rucola. Puteti sa folositi si alta salata dar rucola completeaza cel mai bine. Adaugati si cealalata jumatate de chifla si fixati cu o scobitoare, ca sa arate frumos in farfurie si va alegeti cu un super hamburger gourmet! Uitati de cartofi prajiti, nu au ce cauta langa acest hamburger. Enjoy!
hamburger bonfood de vita, reteta hamburger facut in casa, reteta hamburger de vita, super hamburger, reteta bonfood, hamburger cu trufe si sos de hribi, reteta hamburger cu hribi, reteta hamburger cu hribi uscati, reteta hamburger cu hribi congelati, hamburger din ciuperci, burger gourmet, hamburger gourmet
Gustul este minunat, dar pregatirea este mult prea migaloasa. Il savurez cu placere, preparat de altcineva!