Caracatita pe plita
Vara fiind la final, incearca o caracatita pe plita ca sa iti aduci aminte de vacanta.
Daca nu ai la indemana o plita, merge si un gratar foarte bine incins. Daca nu ai nici gratar, tigaie antiaderenta sa fie!
Cum pregatesti caracatita pe plita
Cand gatesti caracatita, este o loterie daca nu o fierbi. Ai sanse 50 / 50 sa fie moale, la fel cum ai sanse sa fie tare, imposibil de mancat. Pentru ca este pacat de caracatita si de banii dati pe ea, incepi pregatirea cu o ora inainte (o poti fierbe si cu o zi inainte).
Intr-o oala mare, plina jumatate cu apa fiarta, adauga vreo doua cepe mari curatate si crestate, cativa catei de ustoroi, o cana de vin rosu, cateva monede de cupru si un dop de pluta. Cand fierbe apa in clocote, cu atentie, baga caracatita inghetata sau de la frigider. Socurile termice vor ajuta la fragezirea sa. Dupa ce da apa in fiert din nou, scoate caracatita intr-un bol cu apa rece. Apoi la loc in oala. Repeta operatiunea de trei ori. In total, o caracatita de 1,5 – 2 kg este gata in 40 de minute de fiert.
Scoate caracatita intr-o sita, apoi pe un fund de lemn, taie bucati frumoase, asezoneaza cu sare, piper si ulei de masline si arunc-o pe plita incinsa. Un minut, doua pe fiecare parte, cat sa se caramelizeze putin, nu trebuie uscata.
Pune tentaculele de caracatita pe un pat de rucola, stropeste cu ulei de masline si lamaie, presara niste fleur de sel si adu-ti aminte de vacanta!
Enjoy!