Bors de pui
Un bors de pui cu cartofi si paste este reconfortant, satios, oricand binevenit pe vreme rece. Daca aveti si o PAINE CU MAIA langa borsul de pui, este perfect.
Ingrediente bors de pui
- 3 l de apa
- 2 l de bors
- 1 pui sau alte bucati pe care la aveti la indemana (de preferat si spinari)
- ½ telina radacina
- 3 fire de telina apio
- 2 ardei grasi sau kapia
- 2 dovlecei
- 2 cepe
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 3 morcovi
- 5 cartofi
- 100 grame de paste
- 1 mana de fasole verde, taiata in bucati mici
- 2 legaturi de leustean
- Sare, piper, ulei de masline
Borsul de pui este usor de facut, puteti adauga si smantana, dar se transforma in CIORBA DE PUI A LA GREC.
Cum facem borsul de pui
Va trebuie doua oale in care sa incapa minim 6 l.
Puneti la fiert carnea de pui, in 3 l de apa. Curatati si taiati in bucati mari telinele, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si ardeii kapia (folositi un cutit mic si ascutit si, incepand de la varful firelor de apio, prindeti intre cutit si deget fibrele si trageti in jos, pana la baza – sunt niste ate ca la fasolea verde, care nu plac in mancare). Puneti in oala, peste carne si lasati la fiert pana se fragezeste carnea. Cand e gata, scoateti carnea si legumele pe o farfurie.
Tocati ceapa si caliti-o in cealalata oala, in cateva linguri de ulei de masline.
Cand ceapa devine translucida, adaugati supa si cartofii taiati in cubulete. Fierbeti cateva minute si adaugati fasolea.
In oala in care a fiert carnea, puneti la fiert borsul. Dupa ce da in clocot, opriti focul si lasati cateva minute sa se limpezeasca.
Tocati carnea, telinele si morcovii in cubulete mici, egale. Scoateti pielea ardeilor cu dosul unui cutit si tocati pulpa. Taiati dovleceii in jumatati, pe lungime si scoateti semintele cu o lingura. Taiati apoi in cubulete. Puneti toate legumele si carnea in oala si lasati la fiert pana incep sa se inmoaie cartofii si fasolea. Adaugati si pastele. Dupa cateva minute, adaugati borsul, asezonati ciorba cu sare si piper, lasati sa mai fiarba cateva minute, opriti focul si adaugati leusteanul tocat.