Carpaccio de vita cu rucola si parmezan
Carpaccio de vita cu rucola si parmezan nu este neaparat o reteta, cat o asamblare reusita de ingrediente minunate. Mai ales langa o focaccia cu usturoi si parmezan! Cel mai dificil aspect este felierea carnii.
Cum facem carpaccio de vita cu rucola si parmezan
Carpaccio: eu am folosit de aceasta data un carpaccio de vita de la Lidl. A fost foarte bun dar exista mai bun si fara conservanti. Problema cea mai mare este felierea. Cumparati un muschiulet de vita. Bagati-l la congelator vreo doua ore, dupa ce l-ati rulat in folie de plastic ca sa ii dati o forma rotunda. Daca aveti feliator, e foarte simplu. Daca nu, folositi un cutit foarte bine ascutit, ingust (lama lata se lipeste de carne si o rupe) si taiati felii cat puteti de subtiri.
Focaccia: cumparati un blat de pizza, intindeti pe o tava, radeti cativa catei de usturoi (intindeti usor usturoiul pe toata suprafata). Presarati sare de mare, piper si parmezan ras. Stropiti cu ulei de masline si bagati in cuptorul incins la 220 de grade, prentru vreo 10 minute, pana apar primele zone aurii pe blat. Scoateti si feliati in triunghiuri.
Asezati feliite de carne pe o farfurie alba, rucola deasupra, radeti felii de parmezan, asezonati cu sare, piper si ulei de masline. Trebuie sa aveti la indemana lamaie sau otet balsamic, chestiune de gust.
Enjoy!
Daca va place carnea cruda de vita sau de peste, incercati si Carpaccio de peste sau Carpaccio de Saint Jacques.