Salata cu prosciutto
Salata cu prosciutto este salvarea cand vreti ceva bun, rapid, elegant si fara sa aprindeti aragazul. O puteti considera salata italienteasca sau frantuzeasca dar nici cu conteaza, important este ce aveti prin frigider.
Va trebuie obligatoriu niste frunze, prosciutto, parmezan si rosii cherry. Tot ce aveti in plus e doar bogatie in farfurie si in gust: anghinare murate, ridichii, mozzarella, rosii uscate, masline verzi;
Este o salata satioasa dar si eleganta, asa ca trebuie abordata cu atentie. Folositi farfurii intinse, cu suprafata mare, de preferat albe. Puneti frunzele intr-un bol, asezonati cu sare, piper, ulei de masline si otet balsamic. Amestecati bine si asezati frunzele pe farfurii. Adaugati din loc in loc felii de prosciutto, bucatele de rosii proaspete si uscate, masline verzi, bucatele de mozarella. Asezonati cu putin piper. Cu curatatorul de legume, taiati fasii de parmezan. Stropiti cu ulei de masline fara mila 🙂
Daca totusi vreti sa aprindeti aragazul, incingeti bine un gril si frigeti cateva felii de paine stropite cu ulei de masline si sare de mare.
Enjoy!
Gasiti AICI si alte idei de salate.