Cartofi la cuptor, cu cascaval si rosii
Si eu care credeam ca sunt original, cu aceasta combinatie de cartofi la cuptor, cu cascaval si rosii.. Ei bine, se pare ca e plin Internetul de astfel de retete 🙂
Asa ca nu va spun despre cea mai buna reteta, caci fiecare om, cu gustul propriu, poate sa aiba o alta preferata 🙂
Va povestesc despre reteta mea si de ce a fost delicioasa. Imi ramasese niste branza pentru raclette. De la mama ei, din Valais-ul elvetian. Prea putina ca sa mai folosim masinaria de topit, prea multa ca sa nu ii dedic o reteta.
Ingrediente pentru doua portii mari, langa o salata
Combinatia de cartofi la cuptor, cu cascaval, nu este vreo noutate, este o garnitura usor de facut si satioasa, comfort food, cum ar spune Jamie Oliver.
Eu am combinat insa mai multe ingrediente care i-au dat savoare, onctuozitate si gust desavarsit:
- un kilogram de cartofi albi pentru salata, curatati si taiati cubulete mici, sub un centimetru
- 100 grame branza raclette
- doua cepe potrivite
- vreo sase bucati de rosii uscate
- o mana de rosii cherry
- doua oua
- ulei de masline, doua linguri de unt, sare, piper
Cum abordam reteta de cartofi la cuptor, cu cascaval si rosii
Puneti cartofii in apa fiarta cu sare si fierbeti vreo zece minute.
Caliti ceapa tocata fin in doua linguri de ulei si doua de unt, la foc mic, pana devine usor aurie.
Taiati feliile de rosii uscate in cubulete mici. Rosiile cherry in jumatati. Branza in cubulete mici (nu folositi razatoarea).
Intr-un castron mare, bateti ouale. Adaugati branza si rosiile. Asezonati cu sare si piper si amestecati cu o spatula.
Scoateti cartofii in tigaia in care ati calit ceapa (peste ceapa), amestecati si lasati cateva minute sa se raceasca. Daca le puneti imediat peste oua, faceti omleta instantaneu si nu este ce va doriti.
Puneti cartofii in castron, amestecati cu spatula pana omogenizati, usor sa nu distrugeti jumatatile de rosii cherry. Puneti intr-o tava unsa cu ulei si bagati la cuptorul incalzit la 200 de grade. Lasati cam 30 – 40 de minute, pana se rumeneste frumos suprafata.
Este un fel principal foarte bun, insotit de o salata. Bineinteles, se potriveste minunat si ca garnitura langa o carne sau un peste.
Acum, sa vorbim despre subtilitati:
- daca chiar cumparati branza raclette pentru reteta aceasta, valorizati-o langa ceva delicat, un peste sau o caracatita. Va recomand reteta ACEASTA de caracatita cu cartofi la cuptor
- daca va doriti gustul puternic, consistent, savuros si satios al branzei raclette dar nu o aveti, puteti sa cheltuiti banii pe compte si / sau gruyere si o sa obtineti ceva la fel de bun, garantat!
- daca vreti sa folositi retata ca si garnitura langa niste carnati, sau o friptura de porc, folositi o branza mai ieftina, un cascaval gras
Enjoy!
Reteta Bonfood de cartofi gratinati este disponibila AICI!