Bonfood | Rețete speciale pentru oameni speciali

  • Home
  • Retete
  • Sfaturi utile
  • Idei mese festive

Calcan cu sos alb de vongole

Home
|
Cele mai apreciate
|
Calcan cu sos alb de vongole
calcan cu sos alb de vongole, retete bonfood, file de peste cu sparanghel, calcan cu sos alb, calcan cu sos de usturoi, sos de scoici, peste cu sos de scoici, reteta halibut, calcan prajit, peste cu legume, exquisite fish recipe, recette turbot, sos alb de scoici, scoici cu vin alb, peste cu sos de vin alb
Posted on mai 4, 2022 by robert

 

Calcan cu sos alb de vongole

 

Oricand va doriti una dintre acele retete spectaculoase, delicioase si cu bataie de cap, va recomand cu caldura sa faceti calcan cu sos alb de vongole. Desigur, va trebuie multe ingrediente si multe tigai, dar adaca va pregatiti din timp tot procesul va fi usurat. De asemenea, puteti sa folositi si alt peste in loc de calcan, file de halibut, de dorada sau de biban de mare. Pregatit corect, va fi oricum o nebunie.

 

Cum faceti un file de calcan cu sos alb de vongole

Eu am gasit niste vongole grozave la Lidl, pasteurizate si inghetate. O surpriza placuta pentru ca am fost tot timpul reticent vizavi de scoicile deja fierte, mi se pare ca sunt greu de pus in valoare. Dar cum cele “proaspete” de la hyper / Metro etc. sunt din ce in ce mai scumpe, mai mici si mai pline de nisip, acesta m-au bucurat nespus. Mari, curate, gustoase.

Asadar, aveti nevoie de peste, sparanghel sau alte legume (dovlecel sau zucchini de ex.) si vongole. In plus, unt, ulei, sare, usturoi, chives sau usturoi verde, patrunjel.

Vongole: fie proaspete sau inghetate, le preparati dupa reteta de vongole cu patrunjel si vin alb de AICI. Scoateti scoicile intr-o farfurie, strecurati sosul si puneti din nou la fiert in tigaie, sa scada putin. Adaugati cateva rosii cherry taiate in jumatati si usturoi verde tocat si / sau patrunjel. Tneti pe foc vreo doua minute, sa se inmoaie rosiile. Opriti focul, adaugati o lingura de unt si lasati cu capac.

Peste: va trebuie fileuri de calcan, halibut, dorada sau biban de mare; asezonate cu sare de mare si ulei de masline. Le prajiti la foc mare, intr-o tigaie neaderenta, cam un minut pe fiecare parte, cu putin ulei de masline, ideal in unt clarificat.

Sparanghel: rupeti cozile cu mana (se vor rupe natural de la limita dintre partea frageda si cea lemnoasa). Folositi cu curatator de legume pentru tija. Aliniati apoi si taiati cozile cu un cutit ca sa le uniformizati. Prajiti intr-o tigaie cu capac, la foc mediu, vreo 2 – 3 minute, in functie de grosime. La final, puenti putin unt si cativa catei zdrobiti de ustoroi si lasati cu capac, sa se infuzeze.

Asezati frumos in farfurie, intai sparanghelul, apoi pestele si decorati cu scoici. Adaugati sos si rosii cu o lingura si stropiti cu ulei bun de masline.

Un pahar de vin alb, sec, rece, pentru fiecare mesean!

Enjoy!

 

Posted in
Creveti cu usturoi la cuptor
Stoc (supa) de creveti
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+

Alte retete

  • lufar cu legume si sos alb, reteta lufar peste, reteta peste cu sos alb, retete bonfood, lufar reteta, peste la cuptor, peste cu legume, rețetă lufar la cuptor, pește cu sos alb, cum gătești lufărul, rețetă sănătoasă de pește, pește cu legume la cuptor, pește la cuptor cu sos alb,

    Lufar cu legume si sos alb

    Lufar cu legume si sos alb Pentru fericitii care gasesc lufar proaspat, las aici o
    read more
  • Paste cu ulei si usturoi, spaghete cu usturoi si ulei, Spaghetti aglio e olio, retete cu paste, reteta simpla paste, spaghete cu usturoi, cum fac paste cu usturoi si ulei, retete bonfood, paste simple

    Spaghetti aglio e olio

    Spaghetti aglio e olio Spaghetti aglio e olio sau spaghete cu usturoi si ulei, o
    read more
  • Supa crema de rosii cu trufe negre si parmezan, retete cu trufe, retete cu trufe negre, retete cu trufe negre de vara, retete bonfood, trufe negre de vara, cum gatim trufe, cum gatim trufele negre, retete trufe ciuperci, retete fine cu trufe, retete speciale cu trufe, retete pentru ocazii, mancare de fite, mancare cu trufe

    Supa crema de rosii cu trufe si parmezan

    Supa crema de rosii cu trufe negre si parmezan Vara este anotimpul cu cele mai
    read more
  • Saratele ecologice, retete bonfood, crontanele facute in casa, saratele de post, reteta saratele de casa, reteta saratele ecologice

    Saratele ecologice

    Saratele ecologice Oricat de sanatos vreti sa traiti, tot apar uneori nevoia si placerea de
    read more
© 2025 | Privacy Policy
info@bonfood.ro
Top
Manage Cookie Consent
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
View preferences
{title} {title} {title}