Pimientos de Padron
Pimientos de Padron sunt o gustare spaniola – una din minunatele lor tapas – care pot fi regasiti inclusiv prin meniurile catorva restaurante din Bucuresti si alte mari orase. Sunt foarte usor de pregatit, doar ca materia prima, ardeii verzi din Spania nu se prea gasesc, am vazut doar la Metro si Lidl, dar foarte rar.
Sa nu va pacaleasca ardeii grasi colorati din tigaia de mai jos, erau pentru copii, in cazul in care ardeii verzi erau iuti 🙂
Ardeii verzi din Padron au seminte foarte moi, asa ca ii puteti manca linistiti cu totul, mai putin codita 🙂
Reteta Pimientos de Padron / Padron peppers / ardei verzi prajiti
Pimientos de Padron nu inseamna ardeii patronului, asa cum ne-ar putea duce gandul la simpla auzire a denumirii, ci ardei din regiunea Padron din Spania. Sunt niste ardei ceva mai patratosi la varf decat ardeii nostri iuti clasici. Se inrosesc si ei cand se coc mai bine, deci nu e nimic ciudat daca vedeti si culori rosiatice printre ei. Acum, in functie de producator, tip, momentul recoltarii – nu stiu sa va spun prea multe – am mancat si ardei din Padron foarte iuti dar si deloc iuti. Teoretic ar trebui sa fie deloc sau foarte putin iuti.
In Spania, de cele mai multe ori ardeii din Padron sunt prajiti in baie de ulei, mai ales in restaurantele sau pietele cu trafic mare. Este un proces mult mai rapid si mai simplu decat prajitul in tigaie, care este insa cea mai buna solutie acasa.
Pentru reteta de Pimientos de Padron va trebuie:
- o tigaie neaderenta
- ulei de masline (nu mult, cat sa acopere fundul tigaii)
- cativa catei de usturoi si sare de mare buna (fleur de sel); orice alta sare folositi strica reteta. Aveti AICI cateva randuri despre sare.
Incalziti tigaia pe foc mediu. Adaugati uleiul si catetii de usturoi, striviti cu podul palmei. Nu trebuie facuti praf ci crapati, sa intre uleiul si sa se infuzeze. Agitati tigaia putin, acoperiti cateii cu ulei ca sa il aromati. Adaugati ardeii si prajiti vreo zece minute, amenstecand din cand in cand, ca sa ii prajiti pe toate partile. Scoateti pe servetele de hartie si presarati multa fleur de sel.
Gasiti AICI si alte idei de gustari & tapas.
Enjoy!