Muschiulet din piept de curcan cu sos de trufe
Daca ati epuizat retetele clasice din pui si curcan pe gratar, la cuptor sau doar prajite, va recomand o varianta simpla, stilata si gustoasa, muschiulet din piept de curcan cu sos de trufe. Evident, va trebuie pasta de trufe si putin vin rosu sec, in rest este o reteta foarte usoara.
Ingrediente pentru muschiulet din piept de curcan cu sos de trufe
- Muschiulet de curcan (muschiuletul din piept, unul ajunge pentru doua persoane)
- O cescuta de vin rosu sec
- Salvie, rozmarin si cimbru, proaspete
- Cativa catei de usturoi
- Unt, ulei de masline, sare, piper
- O lingura de pasta de trufe / trufe macinate (Metro, Selgros, Mega Image)
- O tigaie antiaderenta
Cum prajim toate cele
Tocati toate aromaticele, inclusiv usturoiul. Spalati, uscati si asezonati carnea cu sare, piper si ulei de masline. Incalziti bine tigaia, aruncati doua linguri mari de unt si prajiti muschiuletul de curcan la foc mediu spre mare. Lasati pe foc vreo doua, trei minute. Dupa ce intoarceti carnea prima data (trebuie sa fie rumena, galben aurie spre maro), adaugati doua linguri de ulei de masline si aromaticele tocate. Cu o lingura, turnati sos deasupra carnii. Dupa alte doua, trei minute, scoateti carnea pe o farfurie. Turnati vinul in tigaie si deglasati toata grasimea caramelizata. Lasati jumatate de minut pe foc, sa se evapore alcoolul. Cand se ingroasa sosul, opriti focul. Adaugati pasta de trufe, gustati si asezonati suplimentar cu sare si piper daca este nevoie.
Taiati carnea in felii frumoase, oblic pe fibra. Puneti in farfurii sos, asezati frumos carnea deasupra, decorati cu cateva frunze de salata si presarati putina sare de mare (eu am folosit o sare neagra pentru contrast).
Puneti langa farfurie si un pahar cu vin rosu sec!
Enjoy!
Daca vreti sa incercati si alta reteta similara, va recomand un antricot de porc cu sos de trufe. Aveti reteta AICI.