Friptura de vita cu piure de conopida
Friptura de vita cu piure de conopida este o combinatie fina, demna de orice masa cu fite. Piureul este mai fin si mai dulce deact cel de cartofi. Se potriveste foarte bine si cu trufele, daca vreti sa duceti reteta la nivelul urmator.
Piureul de conopida: pentru 4 portii, doi catei de usturoi, o conopida cat doi pumni mari, o cutie de 200 ml de smantana pentru gatit, doua linguri de unt, sare.
Sa aveti cateva frunze pentru decor.
Cativa morcovi tineri, curatati si trasi in tigaie, in unt, cateva minute la foc mic, cat sa capete o culoare si mai frumoasa. Nu trebuie gatiti, sunt foarte buni si cruzi. Taiati si cateva salote in jumatati si prajiti in tigaie odata cu morcovii. Ceapa dureaza mai mult, dupa ce scoateti morcovii adaugati si putin ulei de masline ca sa nu se arda untul.
Puteti face friptura de vita in tigaie, aveti reteta AICI sau pe gratar, aveti reteta si explicatii AICI.
Ca sa obtineti piureul de conopida, topiti untul intr-o craticioara, puneti usturoiul si caliti un minut, adaugati conopida tocata destul de marunt (ca sa nu ocupe mult spatiu), caliti un minut in unt apoi adaugati jumatate de cana de apa. Fierbeti cu capac, la foc mediu. Dupa vreo zece minute, adaugati smantana si mai fierbeti cateva minute. Asezonati cu sare si mixati bine, pana obtineti o crema.
Decorati frumos farfuria, asezonati bine cu sare si mult piper si bucurati-va!
Enjoy!