Reteta spaghete cu vongole (din conserva)
Ce faci cand mintea iti zboara la reteta de spaghete cu vongole dar nu ai vongole? Cumperi o conserva de vongole si cazul este rezolvat! Stiu, cele proaspete sunt mult mai bune dar traim in Romania si sunt cam rare. Disponibile (uneori) pe la Metro sau Carrefour, nu sunt chiar prospetimea intruchipata. Eu am gasit AICI o conserva cu vongole ceva mai marisoare (exista si prin supermerketuri borcane / conserve cu vongole dar sunt minuscule).
Ingrediente pentru spaghete cu vongole
Celebrele spaghetti alle vongole nu se fac cu scoici din conserva la mama lor, in Italia, dar cum spuneam mai sus, decat vongole semi-proaspete, mai bine din conserva.
Pentru doua portii:
- 4, 5 linguri de vongole
- 1 ceasca zeama din conserva
- 200 g spaghete nr. 5
- cativa catei de usturoi taiati felii
- 1 lingura de unt 80%
- 1 mana de patrunjel tocat marunt
- ulei de masline, sare de mare, piper
- 1 paharel de vin alb sec
- O tigaie smaltuita sau de inox, cu capac
- 1 ardei iute rosu taiat felii subtiri (atentie, acesta este mai mult pentr decor si contrast, pastele nu trebuie sa fie iuti, nu mai simtiti gustul de vongole)
- 2 felii de lamaie sau lime
Cum facem spaghete cu vongole (din conserva)
Daca aveti vongole proaspete, aveti AICI reteta pentru ceva delicios: https://bonfood.ro/vongole-cu-usturoi-si-prosecco
Puneti la fiert apa pentru paste. Adaugati sare cand fierbe apa, nu la inceput. Puneti pastele in apa si nu adaugati niciodata ulei. “Fierbeti conform indicatiilor de pe pachetul de paste” dar gustati intotdeauna dupa jumatatea timpului. Tineti cont ca se mai fierb putin si in tigaie.
Imediat ce ati pus pastele la fiert, incepeti sa incalziti tigaia cateva secunde, pe foc mediu. Adaugati uleiul, usturoiul, ardeiul iute si caliti un minut apoi adaugati vinul. Lasati jumatate de minut, pana se evapora alcoolul si adaugati zeama de la vongole. Lasati sa fiarba cateva minute, sa scada sosul la jumatate. Adaugati scoicile (cele din conserva sunt deja fierte, daca le puneti la inceput le faceti pilaf sau guma de mestecat). Adaugati pastele, asezonati cu sare si piper, adaugati untul si patrujelul, amestecati si lasati cateva minute cu capac.
Dupa ce le puneti in farfurie, stropiti cu putin ulei de masline. Enjoy!