Peste cu ciuperci
Este intersant cate cautari au fost facute pe Google vizavi de “peste cu ciuperci”, o combinatie nu tocmai clasica sau usor de realizat (ca sa fie si buna :)) – asa ca hai sa facem peste cu ciuperci, intr-o varianta delicata si delicioasa! Daca va ganditi la alte feluri de mancare cu peste, le gasiti AICI.
Ingrediente pentru doua persoane
Reteta de peste cu ciuperci este simpla dar necesita cateva ingrediente mai putin evidente, dar esentiale.
In mod ciudat, va trebuie cateva bucati de pui, de preferat spinari, si cateva legume – telina, morcovi, ceapa – pe care sa le fierbeti impreuna ca sa aveti macar jumatate de litru de stoc / supa de pui.
- Un peste de mare, dorada, biban de mare de 600 – 800 grame
- O bucata de ghimbir proaspat, cativa catei de usturoi, cateva fire de ceapa verde, sare, piper, ulei de masline.
- Sos de soia, sos de peste, otet rosu
- Cateva ciuperci Shiitake
Cum pregatim reteta de peste cu ciuperci
Filetati pestele; taiati cele doua fileuri in jumatati si asezonati cu sare si pieper. Nu scoateti si pielea de pe fileuri, doar oasele. Taiati scheletul / oasele ramase in bucati mai mici si ungeti cu ulei de masline.
Prajiti oasele intr-o tigaie, in putin ulei de masline pana devin usor rumenite pe ambele parti. Acoperiti cu stock / supa de pui si un capac si lasati la fiert vreo zece minute, la foc mic. Scoateti carcasele de peste cu o paleta. Adaugati in tigaie fileurile de peste, cateva felii de ghimbir, doua fire de ceapa verde taiate in bucati mari si asezonati cu sare si piper. Lasati doua minute la fiert, la foc mic. Scoateti cu grija bucatile de peste pe o farfurie.
Intre timp, pregatiti si garnitura – ciupercile!
Intr-o alta tigaie, caliti la foc mare, in putin ulei de masline, doua fire de ceapa verde taiate in felii subtiri, la care adaugati doi catei de usturoi si cateva feliute de ghimbir, ambele tocate foarte marunt. Adaugati ciupercile Shiitake taiate in felii subtiri. Adaugati apoi o lingurita de otet, una de sos de soia si una de sos de peste. Amestecati si adaugati cate putin sos din cealalata tigaie, ca sa hidratati ciupercile, pana se patrund (cam 3 minute).
Folositi o farfurie frumoasa, adanca, sa nu pierdrti sosul. Asezati frumos pestele, ciupercile deasupra, turnati putin sos si decorati cu cateva frunze verzi.
Enjoy!