Gustari cu sunca si trufe
Oricand aveti in plan o petrecere fancy si cautati idei de tapas, niste gustari cu sunca si trufe sunt alegerea perfecta. Daca va pregatiti din timp, realizarea lor dureaza cateva minute.
Va trebuie un amestec de parmezan ras si unt, in cantitati egale si pasta de trufe. Eu pregatesc amestectul din timp, si il pastrez pana la doua saptamani in borcan, in frigider. Lasati untul sa se inmoaie putin, la temperatura camerei. Puneti intr-un bol, adaugati parmezanul si amestecati pana de omogenizeaza. Adaugati si pasta de trufe, amestectati cat sa se distribuie bine dar nu exagerati caci obtineti un amestec prea omogen, cu o culoare dubioasa 🙂
Va mai trebuie o paine buna, grea, de preferat o paine cu maia. Aveti aici si reteta de bagheta frantuzeasca daca sunteti curajosi. De asemenea, o sunca buna, fina, fara gust de conservanti (gasiti pe la magazinele cu specific italian, cum ar fi acesta) si cateva frunze de rucola.
Taiati felii subtiri de paine, intindeti crema de trufe intr-un strat subtire (cum ati pune doar unt), aranjati feliile de sunca deasupra dar lasati la vedere si paine cu trufe, presarati cateva frunze de rucola si putin ulei de masline.
Puteti lua in considerare aceste senvisuri si pentru masa de Craciun, daca vreti sa o incepeti altfel!
Enjoy!