Salata de primavara
Capsunele erau cam necoapte, asa ca am numit-o salata de primavara. Probabil i-as fi spus de vara daca acestea erau mai dulci ;). Oricum, combinatia este foarte reusita, salata in ansamblu este frumoasa si satioasa. Ca sa nu mai spun, super usor de facut.
Ingrediente pentru salata de primavara
Un pumn de muguri de pin, prajiti cateva minute in tigaie. Aveti timp sa ii prajiti cat spalati legumele. Merg si cruzi dar caldura le intensifica gustul si mirosul. Trebuie doar putin rumeniti, nu inegriti.
Cateva frunze de salata, inimile acestora, nu frunzele verzi, taiate in bucati mai mici. Salata clasica este mai gustoasa decat Iceberg dar folositi ce aveti..
Cateva ridichii, taiate in jumatati. Daca sunt foarte proaspete, puteti lasa si coditele dar spalati-le bine de pamant.
Cateva capsune taiate in sferturi.
Cateva bucati de branza feta.
Sare, piper, ulei de masline.
Asezati toate ingredientele pe farfurii individuale sau pe una mare (depinde cate persoane trebuie hranite). Este o salata prea frumoasa ca sa o puneti intr-un bol. Presarati mugurii de pin (zdrobiti in pumn o parte dintre ei, sa creati o legatura intre ingrediente) si asezonati cu sare, piper si ulei de masline. Va trebuie obligatoriu si o bucatica de paine buna, sa stergeti sosul din farfurie.
Daca vreti sa va apucati de bucatareala, gasiti AICI reteta de paine cu maia 🙂
Enjoy!
Gasiti AICI si alte idei de salate.