Cum alegem carnea de vita pentru gratar
Este esential sa stiti cum alegem carnea de vita pentru gratar, ca sa nu irositi banii sau ocaziile. Voi scrie in curand despre carnea de vita in ansamblu, despre ce retete se potrivesc cu diversele bucati, corelate cu ceea se gaseste prin magazinele din Romania.
Am scris despre ANTRICOT DE VITA LA GRATAR si FRIPTURA DE VITA dar m-am gandit ca un post cu imaginra carnii crude este essential. Asadar:
Pentru ca multi prieteni au mancat o vita perfecta si ma intreaba de unde am cumparat-o, va explic succinct si comercial: cea mai folosita si grozava parte din vita, pentru gratar, este antricotul. Nu conteaza de unde il cumperi, conteaza cum arata!
Cum o alegem
Poza spune totul, iar regulile sunt simple:
Daca antricotul este gras, cu vinisoarele de grasime prin carne precum in poza (termenu’ elevat este “marmorat”), atunci garantat, 100%, veti obtine un gust fantastic si o textura moale, catifelata. Posibil sa obtineti un gust bun si o friptura moale din carne slaba dar sansele sunt muuuult mai mici.
- Carnea trebuie sa fie calda cand o frigeti, ca sa nu se arda pe exterior si sa ramana cruda la interior.
- Carnea de vita se frige la foc mare.
- Carnea de vita pentru gratar nu se asezoneaza inainte niciodata. Dupa gatire, imediat ce ati luat-o de pe foc, asezonati cu sare de mare, piper proaspat macinat, fulgi de chili, ulei de maline picant, totul dupa gust.
- Carnea de vita fripta nu se taie imediat ce ati luat-o de pe gratar. Uitati de reguli caraghioase cum ca ar trebui sa se odihneasca aceeasi perioada cat a stat pe gratar. Trebuie sa se odihnesca cateva minute. Daca este frig, pastrati-o pe o farfurie, pe o oala cu apa calda, altfel mancati untura inchegata.