Reteta dorada cu sos de rosii si fructe de mare
In realitate un fel de tocanita, bine condimentata cu mult chili, face pereche buna cu un vin rosu sec. O reteta reconfortanta cand afara e frig iar tu simti ca iei foc.
Va trebuie niste bucati de peste. Dorada este versatila si gustoasa, alegerea perfecta. Eu am folosit si butterfish.
Cateva rosii gustoase sau o conserva de rosii in bulion, sare, piper, chili, o mana de fructe de mare, fie si congelate (dar dezghetete lent si bine scurse de apa), cativa catei de usturoi, o lingura de unt.
Asezonati pestele si fructele de mare.
Intr-o tigaie, incalziti putin ulei de masline la foc meniu si adaugati cateii de usturoi, lasati cateva secunde bune sa se infuzeze uleiul si scoateti usturoiul. Adaugati pestele si prajiti la acelasi foc mediu, fara sa ardeti uleiul. Folositi o lingura sa turnati ulei pe partea superioara a pestelui. Pregatiti douazeci de secunde pe fiecare parte si scoateti langa usturoi. Adaugati fructele de mare si caliti jumatate de minut. Daca au apa multa si incep sa fiarba nu e bine, asa ca trebuie bine scurse inainte, fie foarte putine in tigaie. Scoateti si fructele de mare, adaugati usturoiul, chili, caliti cateva secunde, adaugati untul si rosiile in bulion, taiate in bucati mari. Caliti cateva minute, adaugati pestele si fructele de mare, puneti capacul si mai lasati cateva minute pe foc mic. Daca vreti un sos cu gust mai puternic, puteti sa adaugati cateva picaturi de sos de peste, daca aveti prin frigider.