Piept de curcan cu piure de conopida cu trufe
Oricand aveti chef de o reteta prietenoasa, cremoasa si delicata, va recomand un piept de curcan cu piure de conopida cu trufe si paste de dovlecei.
Chiar daca par multe ingrediente, realizarea nu este complicata.
Va trebuie un aparat cu care sa faceti paste din dovlecei, aveti AICI sau AICI niste exemple, e foarte practic. In general, puteti sa folositi pastele din dovlecei, morcovi, zucchini crude. Incercati de exemplu aceste spaghete din dovlecei cu masline si rosii uscate.
Lasati pastele din dovlecei intr-o sita, sa se scurga excesul de lichid. Inainte sa le trageti in tigaie, adaugati putina sare.
Tocati o conopida in bucati mici. Intr-o craticioara, intr-o lingura de ulei de masline si una de unt, caliti doi catei de usturoi zdrobiti, sa infuzati grasimea. Adaugati conopida si o jumatate de cana de apa. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, pana se inmoaie. Scurgeti apa dar pastrati-o. Asezonati cu sare si piper. Cu un blender, faceti un piure fin, adaugand la nevoie apa de la fiert. Adaugati o lingura de pasta de trufe. Pastrati la cald.
Piureul de conopida este mult mai fin si delicat decat cel de cartofi. Dar, daca nu aveti conopida sau vreti neaparat cartofi, fierbeti-i la foc mic. Scurgeti, adaugati unt, sare si faceti un piure cremos folosind un zdrobitor de cartofi, evitati blenderul. Adaugati o lingura de pasta de trufe. Pastrati la cald.
Pieptul de curcan: taiati in felii de maxim 1 cm grosime, asezonati cu ulei de masline, sare si piper. Prajiti intr-o tigaie neaderenta, la foc mediu, cam trei minute pe fiecare parte, pana se rumeneste putin pe ambele parti. Adaugati si cateva rosii cherry intregi, sa se inmoaie putin.
Stergeti tigaia cu un servetel, incingeti la foc maxim si adaugati pastele de dovlecei. Trageti in tigaie un minut, cat sa prinda putina culoare.
Intindeti frumos piureul in farfurii cu ajutorul unei linguri. Adaugati o mana de paste de dovlecei si feliile de carne deasupra. Decorati cu ceva frunze de aromatice si rosii cherry.
Enjoy!