Humus cu legume coapte
Pentru ca este o reteta interesanta, frumoasa si satioasa, astazi vorbim despre humus cu legume coapte. Este o reteta de post dar valoarea ei vine din combinatia de gusturi si texturi care se imbina perfect.
Ingrediente pentru humus cu legume coapte
In farfurie trebuie sa reuniti trei tipuri de ingrediente: humusul, legume coapte care sunt dulci si satioase si legume proaspete care sunt crocante, pline de viata.
Reteta pentru humus libanez delicios facut in casa este aici, nu are rost sa cumparati humus plin de conservatori, este foarte usor de facut.
Legume proaspete pe care le puteti folosi: frunze de salata, felii de ridiche, felii de avocado, felii de lamaie / lime.
Legume coapte: felii de vinete, morcovi taiati pe lungime, frunze de ceapa, rosii cherry, dovlecei, zucchini etc. Lasati imaginatia sa zboare sau folositi ce aveti in frigider :). Bagati toate legumele la cuptor, intr-o tava, in care puneti o foaie de hartie de copt. Stropiti cu ulei de masline si presarati sare de mare. Lasati la cuptor, la 200 de grade, vreo 20 de minute.
Eu am folosit si ciuperci si anghinare, trase in tigaie (separat, evident). Cand folosesc vinete in reteta aceasta, imi pace sa le trag tot in tigaie, nu sa la bag la cuptor.
Asadar, folositi ce legume aveti sau va plac, importanta este combinatia dintre humus, legume coapte si legume fresh.
Intr-o farfurie intinsa, creati o baza du humus si asezati frumos legumele coapte, apoi decorati cu cele crude. Presarati sare de mare si piper, boia dulce si eventual muguri de pin si stropiti fara mila cu ulei de masline.
Enjoy!