Piept de curcan cu sos de parmezan si mamaliga fripta
Aveam chef de ceva, nu stiam prea bine de ce si am ajuns sa fac un piept de curcan cu sos de parmezan si mamaliga fripta. Foarte bun! Sosul bechamel cu parmezan si aromatice da foarte bine si cu mamaliga si cu friptura.
Reteta piept de curcan cu sos de parmezan si mamaliga fripta
Pregatiti intai mamaliga. Folositi de preferat o craticioara neaderenta. Cand e craticioara uscata, puneti doua linguri de ulei de masline si ungeti bine pe tot interiorul. Adaugati apa / malai in proportie de 3:1; adaugati o lingura de unt si sare. Puneti pe foc mediu si amestecati des cu o spatula de lemn. Gustati, in principiu e gata cam in 15 minute. Rasturnati pe o farfurie ca sa se raceasca.
Pregatiti sosul: o lingura de unt, o lingura de faina, 200 ml lapte, cateva frunze de rozmarin si salvie, tocate marunt, sare, piper, parmezan ras.
In aceeasi craticioara in care ati facut mamaliga, topiti untul, adaugati faina si amestecati bine vreo 3, 4 minute, pana obtineti o culoare aurie. Adaugati putin lapte, omogenizati bine. Adaugati laptele in vreo 4 etape. Pe la mijloc, adaugati aromaticele si asezonati cu sare si piper. Dureaza vreo zece minute pana obtineti un sos cremos si scapati de gustul de faina cruda. Opriti focul si incorporati cateva linguri de parmezan ras.
Asezonati muschiuletii din piept de curcan cu ulei de masline si sare de mare. Frigeti pe un grill incins foarte bine, cam 6, 7 minute pe fiecare parte, in functie de grosime.
Taiati cateva felii de mamaliga, ungeti cu ulei si frigeti pe grill, doua minute pe fiecare parte, cat sa o btineti niste dungi frumoase.
Taiati in bucati mai mici carnea, aranjati frumos peste mamaliga si turnati sos. Decorati cu cateva frunze.
Enjoy!