Reteta caviar cu oua jumari
Daca va doriti variatiuni pe tema caviarului, respectiv niste gustari minunate pentru un brunch cu sampanie / prosecco, va sugerez niste canapele cu caviar si oua jumari.
Paine: decupati cu o forma de bucatarie rondele de miez de paine buna. Ungeti cu unt pe o parte si prajiti intr-o tigaie antiaderenta incinsa, la foc mediu, pana ce miezul devine auriu – maroniu. Intoarceti, prajiti si pe partea fara unt. Lasati sa se raceasca cateva minute, cat pregatiti ouale.
Oua jumari: exista multe feluri prin care obtineti oua prajite foarte bune. Doar cu ulei, doar cu unt, la foc mic, la foc mare etc. Toate sunt bune iar perfecte sunt cele care va plac voua. Pentru caviar insa, eu prefer o abordare foarte simpla, cu rezultat extrem de catifelat. Puneti apa la fiert intr-o mica oala si puneti deasupra o tigaie antiaderenta, cu fundul concav (nu drept, ca risca sa alunece). Aruncati o lingura de unt in ea, bateti ouale, asezonati cu sare si piper si varsati-le in tigaie cand vedeti ca untul s-a topit. Amestecati permanent cu o spatula de silicon, pana obtineti niste jumari umede si catifelate. Nu le uscati! Trebuie sa fie usor umede si gelatinoase.
Paine, oua, caviar, sampanie, brunch perfect!
Unde pot sa mananc asa ceva?? Arata fenomenal, cred ca gustul este divin…