Reteta cartofi wedges aromatizati
Va trebuie cartofi pentru prajit (de preferat rosii), cativa catei mari de usturoi, cateva ramurele de rozmarin si cimbru. Eventual si salvie, pentru aroma mai puternica, daca va place.
Pentru cartofi: sare, piper, paprika dulce, putina paprika iute, usturoi uscat macinat.
Spalati si taiati cartofii in felii groase, egale, fara sa ii curatati de coaja; taiati doar zonele cu taieturi, muguri etc. Uscati-ii intr-un prosp de bucatarie si adaugati condimentele. Adaugati mai mult din ce va place J
Trebuie prajiti in baie de ulei. Cartofii wedges trebuie sa fie usor crocanti la exterior si facuti la interior. Nu vreti sa mancati cartofi congelati, crocanti precum castravetii.
Fie ii prajiti in baie de ulei, cam o treime cartofi la doua treimi ulei, la foc mediu spre mare. Asteptati sa se incinga bine uleiul, foc mediu spre mare, adaugati cartofii si amestecati usor pana se lipeste uleiul de ei. Ii scoateti, ii lasati sa se odihneasca cateva minute si ii aruncati din nou in uleiul care intre timp s-a incins puternic. Pret de unul, doua minute, apoi ii scoateti pe servetele de hartie.
ori
Ii puneti in cratita cu fund gros, in acelasi raport, fara sa incingeti uleiul. Amestecati la cateva minute, usor, fara sa rupeti cartofii, ca sa nu se lipeasca. Si ii veti avea crocanti la final si minunati la interior.
In ambele variante, cu 5 minute inainte sa fie gata, adaugati aromaticele: usturoi, rizmarin, cimbru, salvie.
Ii puteti manca simpli, dar nu in cantitati mari caci dauneaza greutatii. Ca si garnitura, langa vaca sau peste. Eventual picurati si putin ulei cu aroma de trufe. Daca ii serviti ca fel principal de post, decorati-i frumos! Daca nu, puneti in valoare vedeta. Pot fi prajiti in grasime de rata, vor fi fantastici, dar nu de post J
O reteta de post minunata… Classy, gustoasa si de post ;))