Supa crema de legume si porumb
Pentru o minunata reteta de supa crema de legume si porumb, va trebuie legume si porumb 😉
Doua cepe, cativa catei de usturoi, un ardei gras rosu, cate o radacina de patrunjel si pastarnac, 2 morcovi mari, un sfert de telina mare. Cimbru verde, sare, piper, ulei de masline, o lingura mare de unt, 200 ml smantana pentru gatit si porumb zaharat, proaspat sau la conserva, in cantitate egala cu celelalte legume (dupa ce tocati legumele le puneti intr-un castron, iar in altul trebuie sa aveti tot atat proumb).
Puteti sa folositi si cateva bucati de dovleac daca sunteti in anotimpul potrivit (toamna / iarna). Daca va ganditi la o supa crema de dovleac, aveti reteta AICI.
Puneti apa la fiert intr-o oala.
Tocati toate legumele, ceapa si usturoiul marunt. Incepeti sa le caliti pe acestea intr-o alta oala si dupa vreo zece minute adaugati restul legumelor, tocate grosier. Adaugati cimbrul verde (cateva ramurele) si acoperiti cu apa fiarta din prima oala. Lasati la fiert jumatate de ora.
Caliti porumbul intr-o tigaie / oala, in putin unt. Cateva minute. Daca este porumb proaspat, incepeti mai devreme, adaugati si putina apa si lasati la fiert jumatate de ora. Adaugati peste restul legumelor, cu care va fierbe 30 de minute. Adaugati putina sare si piper.
Mixati foarte bine cu un blender vertical.
Puneti crema la loc pe foc, adaugati smantana, lasati sa fiarba minim cateva minute, pana ajunge la consistenta dorita si asezonati cu sare si piper dupa gust.
Daca vreti un deliciu, prajiti cateva felii de paine buna si niste bacon. Dar cu masura, nu e chiar o salata de vara..
Enjoy!
Tip pentru baconul: folositi doua tavi ale caror funduri se suprapun perfect, una in cealalta. Folositi doua folii de pergament. In tava mare, pe folia de pergament, asezati feliile de bacon. Acoperiti cu alta folie de pergament si cu cealalta tava. Demersul va impiedica feliile de bacon sa se curbeze. Bagati la cuptor la foc mic spre mediu, vreo 20 – 30 de minute, pana baconul devine crocant.