Scoici Saint Jacques prajite cu sparanghel
Reteta de scoici Saint Jacques prajite cu sparanghel la abur este extrem de usor de realizat, light, delicioasa. Fie gustare, fie fel principal (dar cu mai mult de o scoica :)), aproape garanteaza succesul. Trebuie sa fiti atenti la cateva detalii, care fac diferenta dintre cantina si ceva delicios:
Atentie la scoici, sa fie proaspete, ori sa le dezghetati corect, altfel se rup in tigaie. Daca sunt inghetate, spalati-le usor cu apa si lasati-le intr-o sita, sa se dezghete natural. Nu le tineti sub jet de apa caci se rup inainte sa ajunga in tigaie.
Cum pregatim reteta de scoici Saint Jacques prajite cu sparanghel la abur
Pentru scoici Saint Jacques prajite cu sparanghel la abur va trebuie evident carne de scoici Saint Jacques, sparanghel (alb, verde, mix, ce gasiti, ce va place..), cateva felii de cartof (3, 4 mm), ulei de masline, fulgi de sare de mare, piper, unt clarificat si cateva aromatice verzi (cativa catei de usturoi, salvie, rozmarin, cimbru – cateva ramurele mici din fiecare).
Puneti la fiert o cratita cu apa, cu o sita pentru fiert la abur. Pregatiti sparanghelul (daca este tanar si subtirel, merge necuratat, daca este mai gros este bine sa ii decojiti partea inferioara, ca sa se fiarba odata cu varful). Sparanghelul alb trebuie obligatoriu decojit. Fierbeti la abur, 4, 5 minute, cat sa ramana usor crocant. Gustati, timpul depinde de marimea oalei, cantitatea de sparnaghel, puterea focului.. Soateti pe o farfurie calda cand e gata.
Spalati si uscati cu servetele de hartie scoicile. Asezonati cu foarte putina sare, piper si ulei de masline.
Spalati si uscati cu servetele de hartie feliile de cartofi. Asezonati cu sare si ulei de masline.
Incingeti o tigaie mare, neaderenta. Adaugati untul clarificat (daca nu aveti unt clarificat, folositi doar ulei de masline, untul normal se arde si vi se lipesc scoicile), usturoiul, aromaticele si o lingura de ulei. amestecati jumatate de minut, pana se aromatizeaza grasimea. Adaugati si prajiti scoicile cam 2 minute pe fiecare parte, apoi cartofii, cam 5 minute pe fiecare parte.
Asezati frumos pe o farfurie, intai sparanghelul, apoi felia de cartof si deasupra scoicile. Crestati-le pe mijloc si infigeti o felie de lime.
Stropiti cu ulei de masline si presarati fulgi de sare de mare.