Humus cu carne de oaie si muguri de pin
Carnea de oaie / miel se potriveste perfect cu humusul. In ciuda aparentelor, poate fi o mancare extrem de rapid realizata. Poate sa dureze putin humusul, daca il faceti in casa, sau pregatirea carnii la foc mic, daca este tare. Oricum, reteta de humus cu carne de oaie si muguri de pin este usor de pregatit.
Ingrediente pentru humus cu carne de oaie si muguri de pin
Pentru doua portii de humus cu carne de miel va trebuie urmatoarele:
- cam 200 g carne de miel / oaie
- o ceapa mica, tocata marunt
- cativa catei de usturoi, tocati marunt
- 5, 6 linguri de humus
- 1 avocado
- o mana de muguri de pin prajiti
- cateva felii de lime
- cateva fire de patrunjel
- sare, piper, ulei de masline
- usturoi zdrobit, piper, o frunza de dafin, putin cimbru verde pentru carnea marinata (daca aveti timp)
Cum preparam humus cu carne de oaie si muguri de pin
Aceasta este o retea pe care o faci de pofta, asadar se pregateste cu ce carne de miel / oaie va pica din galantar in cos. Oricum, prea multe alegeri nu aveti..
Daca aveti la indemana un muschilet de miel, acesta trebuie tras repede in tigaie. Daca aveti o bucata de pulpa, probabil trebuie pregatita 40- 60 minute la foc mic. In oricare caz, daca aveti putin timp la dispozitie, marinati carnea (la temperatura camerei, macar jumatate de ora), tocata marunt cu cutitul, cu cativa catei de usturoi zdrobiti, piper, sare, o frunza de dafin, putin cimbru verde si ulei de masline.
Cat se marineaza carnea, aveti timp sa pregatiti humusul. Am scris totul despre humus libanez AICI, daca veti sa il faceti de la zero. De asemenea, ar trebui sa incercati si reteta de cotlede de miel / berbecut cu humus: https://bonfood.ro/antricoate-de-miel-cu-humus-si-muguri-de-pin
Revenind la carne:
Intr-o tigaie, caliti ceapa si usturoiul, tocate marunt, la foc mic, cu o lingura de ulei de masline. Cand devin translucide, adaugati carnea (asezonata cu cele de mai sus, chiar daca nu a stat la marinat).
- daca folositi muschiulet, trageti carnea in tigaie, la foc mediu spre mare, cateva minute, amestecand permanent
- daca folositi o bucata tare de carne, rumeniti putin carnea la foc mare, apoi adaugati putin apa, acoperiti si lasati pe foc mic pana se fragezeste. Verificati si amestecati din cand in cand, la nevoie mai adaugati apa. Procesul va dura intre 30 – 60 de minute. O sa stiti cand e gata doar daca o gustati si este moale.
Cand aveti toate ingredientele pregatite, decorati frumos farfuria. Intindeti humusul cu o lingura, in cercuri, incepand din mijlocul farfuriei catre extremitati. Puneti carnea in mijloc, adaugati cateva felii de avocado, cateva de lime, presarati cateva frunze de patrunjel si muguri de pin. Stropiti cu ulei de masline.
In Orient, combinatia de oaie cu humus este des intalnita, nu am inventat-o noi. Totul tine de pofta, gust, rabdare si ingrediente. Adica ii puteti da orice forma va place. Daca vreti sa faceti frigarui de miel cu humus, vor arata si mai bine. La fel si niste antricoate de miel fripte, deasupra unui humus libanez facut in casa. De asemenea, daca va plac in mod deosebit, puteti sa asezonati carnea cu za’atar sau alte condimente orientale.
Reteta hummus cu carne de oaie si muguri de pin, Humus cu carne de oaie si muguri de pin, Carne de oaie cu humus, Carne de miel cu hummus, Frigarui de miel cu humus, Reteta carne de oaie cu humus, Reteta carne de oaie cu hummus, Retete Bonfood