Reteta biban de mare cu legume fripte
Spalati fileurile de peste (dorada sau biban de mare, ambele se potrivesc perfect), uscati cu servetele de hartie, crestati pe partea cu pielea, ungeti cu ulei si asezonati cu sare de mare si piper.
Pregatiti legumele care va plac. Orice merge bine cu peste fript dar taiati legumele astfel incat sa arate bine si sa se friga in timp aproximativ egal (morcovii trebuie taiati in doua, pe lungime, conopida felii, varza de Bruxelles jumatati, ceapa verde taiata pe lungime, la fel si andivele. Feniculul in felii foarte subtiri, ardeii in felii drepte sau rondele, doveleceii in felii potrivite. Asezonati cu sare, piper si ulei de masline. Daca nu aveti suficient loc pe gratar, pregatiti intai legumele si pastrati la cald, pe o farfurie, pe o oala cu apa calda. Nu le acoperiti, se inmoaie si le vreti probabil crocante.
Asezati pestele pe gratarul bine incins, cu pielea in jos. In 2 – 3 minute are trebui sa fie gata. Cand mai vedeti putin roz pe partea superioara, intoarceti cu atentie si lasati-le inca 10 secunde. Ungeti cu ulei jumatati de lamai si frigeti odata cu pestele un minut. Stoarceti peste peste si legume cand mancati, gustul este special.