Reteta icre de somon cu oua jumari si aspargus / sparanghel
Frigeti pe grill cateva felii de bagheta frantuzeasca, pe ambele parti.
Oua jumari: scriam aici despre reteta mea preferata de oua jumari -> https://bonfood.ro/caviar-cu-oua-jumari.
Puneti apa la fiert intr-o oala si puneti sparanghelul intr-o sita deasupra, sa fiarba la abur, 2, 3 minute. Scoateti si puneti deasupra oalei o tigaie antiaderenta, cu fundul concav (nu drept, ca risca sa alunece). Aruncati o lingura de unt in ea, bateti ouale, asezonati cu sare si piper si varsati-le in tigaie cand vedeti ca untul s-a topit. Amestecati permanent cu o spatula de silicon, pana obtineti niste jumari umede si catifelate. Nu le uscati! Trebuie sa fie usor umede si gelatinoase.
Construiti minunatia de gustare si bucurati-va alaturi de un prosecco brut! Daca simtiti nevoia, adaugati langa gustare cateva felii de castravete si / sau ridiche.