Cartofi copti in soba
Cartofi copti in soba, o delicatesa, o intoarcere la origini! Este probabil estenta ideii sau a retetei de cartofi la cuptor. Daca vreti rezultate garantate, cumparati cartofi albi pentru copt. Curatati coaja, cartofii isi vor forma o crusta naturala in timpul coacerii. Bagati in cuptorul bine incins al sobei, in jumatate de ora veti obtine o minunatie. Incercati cu un cutit, daca intra usor in ei sunt copti. Taiati in jumatati, adaugati sare, unt, ulei de masline si eventual ueli de masline. Acoperiti cateva minute, ca sa se topeasca untul si sa se inmoaie crusta cartofilor.
Minunati ca atare, cu telemea sau parmezan si o salata verde sau ca garnitura langa peste, pui, porc, vita, orice!
Puteti sa lasati cartofii si cu coaja. Daca ii coaceti in vatra, pe jar, obligatoriu cu coaja. In cuptor, ii prefer fara coaja pentru ca oricat de bine ii spalati mai raman urme de nisip dar mai ales ca nu stiu cat de mult au fost tratati dupa recoltare, precum lamaile sua alte fructe si legume…
Enjoy!