Reteta gogosi pufoase
Astazi povestim despre gogosi pufoase, care nu ajuta la dieta dar sunt foarte bune!
Ingrediente & logistica:
- 500 g faina
- 2 galbenusuri
- 350 ml lapte
- 1 lingura de zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 30 grame drojdie proaspata sau 10 g uscata
- Un varf de lingurita de sare
- Putina coaja rasa de lamaie
- 1 litru de ulei
Va mai trebuie un wok sau o tigaie de minim 28 cm, un cleste de bucatarie sau o spumiera si servetele de hartie, de buna calitate, sa nu ramana lipite pe gogosi.
Cum facem gogosi pufoase in casa
Amestecati drojdia cu laptele caldut si lingura de zahar. Lasati 10 minute.
Cu un mixer, bateti laptele cu galbenusurile si 300 g faina.
Adaugati zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si restul de faina.
Framantati putin, pana obtineti un aluat compact.
Lasati la crescut jumatate de ora.
Pe un blat presarat cu faina, intindeti coca cu un facalet, pana ajungeti la o grosime de jumatate de cm. Taiati forme rotunde, cu un pahar. Bucatile dintre cercuri se prajesc ca atare. Nu incercati sa le framantati din nou, nu vor mai creste la timp ca sa le prajiti odata cu celelalte.
Mai lasati coca taiata zece minute la crescut.
Incalziti uleiul, pe un ochi mediu, la foc mediu.
Prajiti gogosile cam jumatate de minut, pe fiecare parte, pana devin maronii.
Scoateti pe servetele de hartie si presarati cu zahar pudra.
Daca va mai ganditi la alte preparate cu faina si cu sau fara drojdie, puteti incerca LIPIE CU SUSAN sau PAINE CU MAIA sau LIPIE CU IAURT.