Tapas cu jamon
Oricand sansa va scoate in cale un jamon de buna calitate, profitati de el, adunati toti prietenii si incercati de la tapas cu jamon la o mancare de fasole cu jamon, ca sa folositi si oasele.
Eu cumpar de la Alioli dar aveti destule optiuni daca va doriti un jamon de buna calitate. Iar discutia jamon sau prosciutto este inutila, sunt diferite. Fiecare la fel de bun si fiecare cu variante multe, care tin de calitatea porcului, a maturarii samd.
Fie ca aveti cateva feliute sau un picior intreg, lasati jamonul sa se incalzeasca, la temperatura camerei, minim jumatate de ora. Daca il mancati rece, nu simtiti nici gustul, nici aroma si nu va bucurati nici de textura.
La restaurant, o sa primiti langa jamon niste grisine. Sau, varianta a doua, pe care eu o prefer de departe, este cu paine buna, sos de rosii si ulei de masline.
Asadar, daca vreti sa va bucurati de jamon, dupa ce se incalzeste, frecati niste felii de paine buna (paine cu maia, bagheta frantuzeasca, orice va place dar sa fie o paine grea, consistenta) cu rosii taiate in jumatate. Stropiti cu ulei bun de masline si puneti deasupra feliile de jamon. Va fi cel mai bun senvis cu sunca pe care l-ati mancat vreodata 🙂
O fericire! Enjoy!
Feliile subtiri si delicioase de jamon fac ca aceasta experienta culinara sa fie unica. Chiar daca este coapta, rece sau pregatita alaturi de grisine sau cu paine, cele mai bune tapasuri cu jamon sunt facute dintr-o carne de calitate superioara. Nu mai sta pe ganduri si serveste singur pentru tine si prietenii tai o experienta culinara speciala pe care o vei iubi!