Retete cu trufe – cotlet de vitel cu trufe si parmezan
Din lunga lista de retete cu trufe, astazi povestim despre cotlet de vitel cu trufe si parmezan. Aceasta este o reteta simplificata a retetei cotoletta bolognese truffato / truffled bolognese cutlet / cotoleto bolognese.
Aveti nevoie de:
- Antricoate de vitel, cu tot cu os, au sarmul lor
- Parmezan ras
- Crema de trufe
- Mult unt
- Ulei de masline
- Cateva bucatele de rozmarin si cimbru, proaspete
- Cativa catei de usturoi, usor striviti cu cutitul
Cum pregatim cotletul de vitel cu trufe si parmezan
Pregatiti intai toate ingredientele. Bateti carnea cu ciocanul de carne sau cu un facalet pana rupeti fibrele si ajunge la o grosime de aproximativ 5 mm. Asezonati cu foarte putina sare si piper. Gustul sarat va fi completat de parmezan.
Intr-o tigaie potrivita (in care sa incapa cate un cotlet pe rand sau mai multe, decideti daca le puteti gestiona pe toate in acelasi timp sau le faceti pe rand, dar nu folositi o tigaie imensa pentru un singur cotlet), la foc mediu, puneti la topit untul, cu ulei de masline. Sa aveti cam 2 mm de lichid in tigaie. Adaugati aromaticele si usturoiul.
Prajiti carnea cam un minut, acoperind-o permanent cu unt topit, cu ajutorul unei linguri. Dupa ce o intoarceti, intindeti pe ea pasta de trufe si acoperiti cu parmezan ras. Stropiti cu unt topit iar dupa un minut scoateti pe farfurie. Decorati cu cateva Frunze de salata. Daca vreti si ceva legume, dup ace prajiti carnea puteti sa perpeliti si cateva felii de legume: felii de morcovi, anghinare, broccoli, asparagus.
Reteta cotlet de vitel cu trufe si parmezan, vita cu parmezan, cotlet de vitel cu parmezan, reteta cotoletta bolognese truffato, truffled bolognese cutlet, cotoleto Bolognese, antricot de vitel cu trufe, antricot de vitel la cuptor, antricot de vitel la tigaie, muschi de vita cu trufe, vita cu trufe negre, vita cu sos de trufe, vita cu parmezan, vita cu sos de parmezan,