Saint Jacques cu rosii confiate
In reteta aceasta de Saint Jacques cu rosii confiate, gustul vine din scoici, aromatice si rosii iar cremozitatea din cartofi si unt.
Cumparati rosi cherry gustoase si cartofi albi pentru salata.
Daca rosiile nu sunt dulci, suculente, bune la gust, nu isi fac treaba in reteta. Taiati in jumatati, asezati in tava cuptorului, pe o hartie de copt. Asezonati intai cu ulei de masline (ca sa se lipeasca bine restul condimentelor) apoi cu sare, piper, cimbru proaspat, eventual cu salvie si rozmarin, tocate fin.
Bagati in cuptorul incins la 200 de grade, fara ventilatie, pentru o ora. Trebuie sa se usuce putin, sa se deshidrateze, cat sa obtineti un gust de rosie si mai concentrat. Atentie sa nu se arda, daca apar zone negre, scoateti din cuptor.
Fierbeti cartofii in coaja, cu capac, la foc minim, pana se inmoaie si intra usor cutitul in ei. Scoateti din apa, lasati la racit si decojiti.
Spalati si uscati bine carnea scoicilor cu servetele de hartie. Asezonati cu ulei de masline si sare de mare.
Incalziti o tigaie neaderenta pe foc mediu. Adaugati o lingura de unt. Taiati cartofii in felii de 1 cm grosime si incaliziti / prajiti in tigaie un minut, pana devin aurii. Scoateti cartofii pe o farfurie, stergeti tigaia cu un servetel de hartie si puneti pe foc mare. Adaugati o lingura mare de unt clarificat sau ulei de masline, cativa catei de usturoi, zdrobiti, salvie si rozmarin, infuzati uleiul cateva secunde apoi adaugati si prajiti carnea de Saint Jacques, cam doua minute pe fiecare parte. Nu puneti multe in tigaie, lasa multa apa si le vreti rumenite, nu fierte!
Asezati frumos in farfurii feliile de cartofi, carnea de Saint Jacques deasupra apoi rosiile. Decorati cu ramurele de cimbru proaspat! O nebunie de brunch asa ca nu uitati sa puneti langa farfurie un pahar de prosecco sau sampanie.
Enjoy!
Incercati orice varianta si retetea credeti ca va place, carnea acestor scoici este fabuloasa: Saint Jacques cu sparanghel, Saint Jacques cu piure de mazare, Saint Jacques cu sos de sofran, Saint Jacques cu praz si smantana;