Reteta midii in sos de unt cu vin alb
Pentru 2 persoane, ca masa principala, nu gustare, va trebuie 2 kg de scoici, ulei de masline, cativa catei de usturoi, 2 cepe potrivite, un pahar de vin alb, sec, 100g de unt.
Am scris aici cum sa curatati midiile: https://bonfood.ro/sfaturi-utile-in-bucatarie
Cum pregatim reteta de midii in sos de unt cu vin alb
Intr-un wok sau oala mare, cu capac (scoicile isi cam dubleaza volumul cand se deschid), incalziti putin ulei de masline, adaugati untul apoi ceapa si usturoiul, tocate marunt. Caliti 5 minute la foc mediu, adaugati vinul, asteptati cam doua minute pana se evapora alcoolul, adaugati midiile si acoperiti. La foc mediu. Amestecati usor (sa nu spargeti cochiliile) dupa 3 minute. Dupa alte 3 minute, verificati midiile. Sunt gata cand se deschid iar carnea devine ferma (culoarea aceea translucida devine alba / portocalie). Adaugati putin piper si sare, daca este nevoie. Putina paine prajita se potriveste perfect cu sosul. Incercati sa stoarceti si niste lamaie peste ele, posibil sa va placa!











