Scoici Saint Jacques cu sos de sofran
Daca va doriti o reteta minunata, delicata, savuroasa si aproape satioasa, incercati Scoici Saint Jacques cu sos de sofran. Reteta foarte usor de pregatit, daca aveti ingredientele necesare la indemana (mai ales stoc / supa de peste).
Ingrediente si pregatire
Stergeti carnea de Saint Jacques cu servetele de hartie, asezonati cu ulei de masline, sare si piper si prajiti in tigaie antiaderenta, la foc mediu spre mare, cam un minut pe fiecare parte, pana capata o crusta ruginie. Scoateti scoicile pe o farfurie, dati focul la maxim, adaugati putin vin alb sec ca sa dezlipiti toate grasimile caramelizate din tigaie si lasati cateva minute sa se evapore alcoolul. Adaugati o cana de stoc de peste si cateva fire de sofran. Lasati la foc mediu vreo zece minute. Adaugati putina smantana lichida (cateva linguri) si asezonati cu sare si piper.
Puneti o lingura de sos in farfurie, doua Saint Jacques deasupra si presarati niste chives tocata marunt.
Enjoy!