Feta prajita cu salata de cruditati
Feta prajita cu salata de cruditati este o reteta des intalnita in Grecia, unde, evident, este mai buna caci are si gust de vacanta. Nu o confundati cu feta saganaki, care este feta cu rosii la cuptor. Ambele sunt delicioase, dar diferite. Daca nu stiti de care aveti pofta, ganditi-va la cati oameni aveti la masa, acesta este intotdeauna un criteriu de alegere a retetelor.
Ingrediente pentru feta prajita cu salata de cruditati
Evident, in primul rand feta, taiata in felii de 2 cm grosime si nu foarte late caci se rup cand le intoarceti in tigaie. Stergeti feliile de branza cu prosoape de hartie si presarati putina faine peste ele, pe ambele parti. Intr-o tigaie neaderenta, turnati putin ulei de masline si aruncati cativa catei de usturoi, zdrobiti cu cutitul. Incingeti bine uleiul si puneti branza. Totul la foc mediu. Nu umblati la branza cinci minute. Dupa, cu o spatula, intoarceti si lasati inca cinci minute.
Folositi orice legume va plac sau aveti la indemana. Clasicele sunt cele mai bune, rosii, castraveti, ridichii. Daca vreti sa arate fancy, radeti legumele pe o manodolina. Eu am folosit mai multe tipuri de rosii si de ridichii. Inainte sa construiti ceva frumos, asezonati legumele cu sare, piper si ulei de masline. Ridicati apoi constructia, pe forma branzei de la baza.
Daca va e pofta de alte salate delicioase, incercati aceasta SALATA DE PRIMAVARA sau o SALATA CAPRESE.
Enjoy!