Reteta somon Sockeye cu legume si emulsie de lamaie
Somonul Sockeye este mult superior celui de acvacultura pe care il mancam in mod regulat. Este mult mai slab si mai gustos. Am avut sansa de a manca in Canada somon Sockeye (somon rosu) proaspat, asa ca il cumpar si inghetat de la Metro, ori de cate ori il gasesc.
Este la fel de bun si in retete simple, fiert la abur sau fript, precum si in retete mai elaborate. In cele simple va puteti bucura de gustul autentic.
Pentru ca ma simteam creativ, am folosit legume crude: felii de ridiche, rosii cherry, legume fierte la abur: morcovi, broccoli, cartofi pentru salata, conopida si legume prajite odata cu pestele: catei de usturoi si cateva fire de fenicul. Am rumenit putin in tigaie si cartofii fierti.
Fileul de peste trebuie spalat, uscat cu servetele de hartie, crestat putin pe partea cu pielea si asezonat cu sare de mare si piper. L-am uns si cu putin ulei si l-am prajit doar pe partea cu pielea, cam 5 minute la foc mediu. Am inceput cu usturoiul si feniculul, pe care le-am prajit un minut in cateva linguri de ulei de masline, ca sa il aromatizeze, am adaugat pestele apoi cartofii. Pentru asta insa, va trebuie o tigaie destul de mare.
Intr-un borcan cu capac, am ras doi catei de usturoi romanesc, am stors o jumatate de lamaie, sare, piper si ulei de soia extravirgin, ceva mai mult decat lamaia. Am agitat bine borcanul, pana am obtinut un fel de maioneza (ma rog, ceva mai subtire). Am preferat uleiul de soia pentru culoarea aurie superba si pentru gust, dar uleiul de masline este de asemenea foarte bun.
Aranjarea in farfurie tine de imaginatia fiecaruia.
Reteta somon Sockeye cu legume si emulsie de lamaie, somon prajit, reteta somon salbatic, reteta somon cu legume, reteta medalion somon, somon la cuptor, reteta somon prajit, cel mai bun somon, somon sockeye cu legume,