Reteta hribi la ceaun cu unt si usturoi
Buni vara, proaspeti, din padure, buni si iarna de la congelator, buni de fapt oricand, sunt atat de versatili incat retetele sunt numeroase. Daca ati avut sansa de a avea pe mana un cos de hribi, va sugerez sa incercati varianta la ceaun. Daca aveti putini, mai bine fripti, prajiti, sos etc.
Va trebuie hribi (macar un kilogram) taiti felii de cativa mm, sare, mult piper, jumatate de pachet de unt, jumatate de litru de ulei si 3, 4 capatani (nu catei!) de usturoi stors si paine prajita. Incingeti uleiul in ceaun, adaugati hribii si amestecati usor din cand in cand, fara sa ii faceti pilaf, ca sa nu se arda. Dupa vreo 15 minute, asezonati cu sare si piper. Mai amestecati putin, adaugati untul si usturoiul si luati de pe foc. Amesetecati, lasati zece minute sa se odihneasca si sariti cu paine prajita.
Hribii la ceaun se pregatesc afara, pe gratar / pirostrii si se mananca in picioare. Cine se aseaza, ramane cu pofta!