Mic dejun cu oua si spanac
Oricand va ganditi si sperati la o zi buna, incepeti cu un mic dejun cu oua si spanac. Mai ales in week-end, cand aveti mai mult timp.
Oricat v-ati gandi la o alta reteta de mic dejun sanatos si copios, greu sa gasiti una mai buna 🙂
Daca insa ati avut o noapte lunga si grea, va recomand oua in purgatoriu, reteta aici.
Va trebuie cateva ingrediente estentiale 🙂
- paine buna, de preferat una artizanala, cu maia
- oua cat mai sanatoase, eco, bio etc.
- spanac proaspat sau inghetat
- parmezan
- tabasco
- sare, piper, ulei de masline, unt
Incepeti cu spanacul. Intr-o craticioara cu capac, puneti o lingura de ulei, doia catei mari de usturoi striviti si o lingura de unt. Infuzati putin grasimea de la usturoi si adaugati doua maini de spanac inghetat (200 grame), care va ajunge pentru patru portii. Caliti la foc mic, acoperit, cam zece minute, dupa ce s-a topit spanacul. Asezonati cu putina sare si piper.
In functie de cate oua vreti sa fierbeti, alegeti o cratita potrivita, cat sa aiba fiecare ou spatiu generos. Fierbeti apa in clocot, opriti focul, amestecati putin sa creati un vartej si adaugati pe rand ouale, cu ajutorul unui mic bol. Nu le spargeti direct in apa! Dupa trei minute, scoateti ouale pe un servetel de hartie.
Prajiti feliile de paine, in tigaie, cuptor, prajitorul de paine, unde va place. Radeti parmezan deasupra cat sunt calde, adaugati o lingura de spanac si deasupra oul fiert (posat). Asezonati cu sare si piper.
Daca vreti sa incepeti ziua in forta, adauagti si cateva picaturi de sos Tabasco.
Enjoy