Ciuperci trase in tigaie
Cand te gandesti la ciuperci trase in tigaie, primul gand nu este cel mai spectaculos. Pe de alta parte, rezultatul este atat de bun si versatil, de la garnituri la senvisuri de vis incat la al doilea gand ti se face pofta!
Puteti trage in tigaie orice ciuperci vreti, aveti sau va plac. Sau toate la un loc.
Ca si la friptura, este important ca primul contact cu tigaia sa fie la foc mare, cu acesta bine incinsa. Asa sigilati sucurile si gustul la interior. Apoi continuati gatitul la foc mai mic.
Incercati sa nu spalati ciupercile ci sa le curatati cu atentie, in special de pamant.
Taiati ciupercile in bucatele destul de mari, vor ajunge sub jumatate din volum dupa gatire.
Nu umpleti tigaia, ca obtineti ciuperci fierte. Daca vreti ciuperci sotate, trebuie sa le taiati in bucati mici si sa le caliti la foc mic.
Incepeti asadar sa prajiti ciupercile, la foc mare, cu putin ulei de masline. Asezonati cu sare si rumeniti usor. Adaugati piper, cimbru proaspat si unt. Continuati cateva minute la foc mediu si obtineti o nebunie.
Ciupercile sunt minunante, de la banalele champingnon, la hribi, galbiori sau variantele asiatice.
Daca vreti sa incercati o gustare cu ciuperci extraordinara, va sugerez o felie de paine cu maia, rumenita, cu sos pesto de leurda si ciuperci trase in tigaie!
Enjoy!