Reteta caviar cu smantana
Daca aveti suficient caviar, il puteti manca cu lingurita! Langa, sampanie sau vodka buna!
Rusii spun ca vodka buna de bea la 3 -5 grade, cea mai putin buna de la congelator. Unde, evident, nu are voie sa inghete!
Daca gustul caviarului vi se pare prea puternic, puteti sa il mancati pe paine sau pe felii de cartofi fierti. Fierbeti cartofii in coaja, lasati sa se raceasca cateva minute, curatati si feliati, apoi adaugati o lingurita de caviar pe fiecare felie.
Eu prefer varianta cu paine: decupati cu o forma de bucatarie rondele de miez de paine buna. Ungeti cu unt pe o parte si prajiti intr-o tigaie antiaderenta incinsa, la foc mediu, pana ce miezul devine auriu – maroniu. Intoarceti, prajiti si pe partea fara unt. Lasati sa se raceasca, adaugati un varf de lingurita de samantana grasa, apoi caviarul.
Vizavi de lichide – tot sampanie sau vodka buna 🙂