Bonfood | Rețete speciale pentru oameni speciali

  • Home
  • Retete
  • Sfaturi utile
  • Idei mese festive

Risotto cu sofran si zucchini

Home
|
De post
|
Risotto cu sofran si zucchini
risotto cu sofran si zucchini, reteta orez cu legume, reteta risotto, retete bonfood, orez cu legume, risotto de post, reteta de post cu orez, risotto cu legume, risotto cremos, retete cu sofran, mancare cu sofran, cum folosesc sofranul, orez cu sofran, reteta orez cu sofran
Posted on aprilie 10, 2019 by robert

 

Reteta risotto cu sofran si zucchini

 

Necesar pentru doua portii de risotto cu sofran si zucchini:

  • 8 linguri de orez pentru risotto, spalat bine intr-o sita
  • Sare, piper, ulei de masline, doua linguri de unt
  • Jumatate de cana de vin alb sec
  • Parmezan ras, doua, trei linguri linguri (ras de voi, nu cumparati parmezan deja ras, nu mai are nicio aroma!)
  • 2 catei mari de usturoi si o ceapa potrivita, taiate foarte marunt
  • Jumatate de litru stoc / supa de legume sau de vita
  • Cam 10 fire de sofran
  • 1 zucchini mic sau jumatate dintr-unul obisnuit, taiat in cubulete foarte mici, fara partea cu seminte

Daca vreti reteta de post, cu stoc de legume de calitate veti obtine totusi un risotto cu sofran foarte bun si fara unt si parmezan.

 

Cum facem risotto cu sofran si zucchini

Puneti supa la incalzit, pe un ochi mic. Sa nu fiarba puternic caci se evapora inainte sa o puteti folosi. Adaugati firele de sofran.

Intr-o tigaie cu teflon caliti usturoiul si ceapa cu putin ulei, la foc mediu spre mic, in putin ulei de masline si o lingura de unt. Atentie sa nu le ardeti.

Dupa cateva minute, cand sunt translucide, adaugati orezul. Caliti cateva minute, apoi adaugati vinul. Amestecati bine, pana se evapora tot lichidul.

Incepeti sa adaugati cate un polonic de supa. Amestecati permanent, pana la finalul retetei.

Nu folositi obligatoriu toata supa. Sau, daca o terminati, adaugati putina apa calda.

Dupa 10 minute, incepeti sa gustati orezul, care trebuie sa fie ferm in forma dar moale la mestecat, cu alte cuvinte, al dente. Asezonati cu sare (atentie, urmeaza si parmezanul) si piper. Opriti focul, adaugati bucatelele de zucchini, untul si parmezanul ras. Amestecati si puneti capacul; lasati cateva minute sa se odihneasca. Dovlecelul crud ofera o combinatie buna intre cremozitatea orezului si ceva crocant. Daca il preferati mai moale, adaugati dovlecelul la mijlocul gatirii orezului.

 

Daca va doriti un risotto exceptional, puteti incerca si risotto cu homar sau risotto cu sofran si caracatita prajita.

Sau, din seria celor de post (care pot fi si de post), risotto cu hribi, risotto cu dorada si sos de trufe sau risotto cu trufe negre.

 

 

Posted in
Hamburger in crusta de mustar
Cum alegem carnea de vita pentru gratar
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+

Alte retete

  • lufar cu legume si sos alb, reteta lufar peste, reteta peste cu sos alb, retete bonfood, lufar reteta, peste la cuptor, peste cu legume, rețetă lufar la cuptor, pește cu sos alb, cum gătești lufărul, rețetă sănătoasă de pește, pește cu legume la cuptor, pește la cuptor cu sos alb,

    Lufar cu legume si sos alb

    Lufar cu legume si sos alb Pentru fericitii care gasesc lufar proaspat, las aici o
    read more
  • Supa crema de rosii cu trufe negre si parmezan, retete cu trufe, retete cu trufe negre, retete cu trufe negre de vara, retete bonfood, trufe negre de vara, cum gatim trufe, cum gatim trufele negre, retete trufe ciuperci, retete fine cu trufe, retete speciale cu trufe, retete pentru ocazii, mancare de fite, mancare cu trufe

    Supa crema de rosii cu trufe si parmezan

    Supa crema de rosii cu trufe negre si parmezan Vara este anotimpul cu cele mai
    read more
  • Saratele ecologice, retete bonfood, crontanele facute in casa, saratele de post, reteta saratele de casa, reteta saratele ecologice

    Saratele ecologice

    Saratele ecologice Oricat de sanatos vreti sa traiti, tot apar uneori nevoia si placerea de
    read more
  • Pui in fulgi de porumb, crochete de pui, pui cu cartofi prajiti, reteta crochete de pui facute in casa, retete bonfood, sos pentru pui prajit, reteta pui cu fulgi de porumb, sos de iaurt cu cartofi prajiti

    Crochete de pui cu cartofi prajiti

    Crochete de pui cu cartofi prajiti Oricui ii zboara gandul la junk food se gandeste
    read more
© 2025 | Privacy Policy
info@bonfood.ro
Top
Manage Cookie Consent
To provide the best experiences, we use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Functional Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Manage options Manage services Manage {vendor_count} vendors Read more about these purposes
View preferences
{title} {title} {title}