Reteta sos universal (dressing) pentru salate si peste
Un sos universal, inspirat / adaptat din sosurile lui Jamie Oliver, care se potriveste de minune pe salate, inclusiv Caesar dar minunat si cu peste sau legume tempura.
Ingrediente pentru aproximativ 4 portii de sos. Pentru gurmanzi, se multiplica proportional ingredientele:
4, 5 fileuri ansoa
1 catel de usturoi romanesc
2, 3 linguri smantana sau 4, 5 linguri iaurt (0%, 3%, voi decideti)
1 lingurita zeama lamaie
2 linguri ulei de masline extravirgin (dupa gust dar in general ¾ ulei, ¼ zeama lamaie)
2 linguri parmezan ras
Putina maioneza sau un galbenus de ou organic
Cateva fire de chivas tocate marunt
Puteti sa pregatiti sosul in mojar (murdariti mai putine unelte si arata fain pe masa) sau intr-un borcan (dureaza mai putin si il pastrati mai usor la frigider daca il asamblati inaintea mesei).
In mojar, incepeti cu ansoa, apoi usturoiul cu putina sare (atentie caci ansoa e foarte sarata) si piper. Dupa ce pe omogenizati, adaugati restul ingredientelor si amestecati pana obtineti o consistenta cremoasa.
In borcan, cu storcatorul de usturoi, stoarceti ansoa si usturoiul, adaugati restul ingredientelor, puneti capacul si agitati bine.
Adaugati ceapa verde la final, cand serviti.
reteta sos universal (dressing) pentru salate si peste, sos alb pentru salata verde, sos alb pentru salata de pui, sosuri pentru salate, reteta sos salata caesar jamie oliver, dressing pentru salate de vara, dressing de iaurt, dressing cu iaurt si smantana, sos salata caesar, sos dressing pentru pui, dressing salata, sos cu iaurt, dressing cu iaurt si usturoi, dressing cu ansoa si iaurt