Reteta file de dorada cu salata
Super reteta! Gustoasa, usor de realizat, usoara pentru stomac si constiinta!
Stoarceti intr-un borcan cu capac cativa catei de usturoi. Adaugati sare si piper si cateva linguri de ulei de masline. Apoi lamaie stoarsa, de doua ori cat uleiul. Puneti capacul si agitati pana obtineti o emulsie.
Spalati fileurile de peste (dorada sau biban de mare, ambele se potrivesc perfect), uscati cu servetele de hartie, crestati pe partea cu pielea, ungeti cu ulei si asezonati cu sare de mare si piper. Asezati pe plancha bine incinsa, sau pe gratar, cu pielea in jos. Apasati usor cu spatula la inceput, ca sa nu se curbeze. In 2 – 3 minute ar trebui sa fie gata. Cand mai vedeti putin roz pe partea superioara, intoarceti cu atentie si lasati-le inca 10 secunde.
Eu aveam cativa cartofi fierti in coaja, i-am taiat si i-am fript odata cu pestele. Dar, pentru constiinta, uitati de cartofi!
Aruncati intr-o farfurie frunze de salata, ridichii feliate, rosii cherry taiate, aranjati frumos pestele, agitati iar borcanul cu “maioneza” si turnati deasupra. Un deliciu!