File de biban de mare cu linte rosie si masline verzi
Reteta de file de biban de mare cu linte rosie si masline verzi dureaza sub 20 de minute, dupa ce aveti toate ingredientele pregatite. Este usor de pregatit si relativ eleganta. Cu salata verde si mulata lamaie, este o mancare grozava pentru zilele calduroase.
Ingrediente pentru reteta de file de biban de mare cu linte rosie si masline verzi
Pentru 4 persoane:
- 4 fileuri mari de biban de mare, dezosate, taiate in doua bucati fiecare (ca sa dati volum preparatului)
- 4 x 4 linguri de linte rosie
- Jumatate de telina si 2 morcovi mari (taiate in cuburi mari) sau jumatate de litru de stoc de legume
- 2 frunze de dafin
- Sare, piper, ulei de masline
- fulgi de chili
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 1 lingura de unt
- Salata verde
- Lamaie
- 2 catei de usturoi
- O mana de masline verzi mari, gustoase
Cum pregatim fileul de biban de mare cu linte rosie si masline verzi
Incepeti sa caliti ceapa si fulgii de chili intr-o tigaie neaderenta, cu o lingura de unt si doua de ulei, la foc mic, pana cand ceapa devine translucida. Adaugati stocul de legume, daca aveti, daca nu, telina si morcovii, taiate in cuburi mari, frunzele de dafin si doua cani de apa calda. Intre timp spalati bine lintea intr-o strecuratoare, sub jet de apa. Scurgeti si puneti in tigaie. Fierbeti la foc mic, vreo 10 de minute, de preferat cu capac, pana ce lintea ajunge la textura dorita. Taiati felii de masline si puneti in tigaie. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Amestecati usor din cand in cand si verificati sa nu ramana fara lichid. La nevoie, adaugati putina apa calda.
Spalati, stergeti cu servetele de hartie fileurile de peste, crestati pielea, asezonati cu sare, piper si ulei de masline.
Puneti doua linguri de ulei intr-o tigaie, cateii de usturoi si pestele, cu pielea in jos, la foc mediu. Presati pestele usor, cateva secunde, ca sa nu se curbeze. Este gata in 4, 5 minute, cand carnea de deasupra devine alba. Scoateti pe o farfurie.
Puneti lintea in farfurii (fara bucatile de morcovi si telina), asezati deasupra cate doua bucati de peste, felii de lamaie si cateva frunze de salata pentru decor. Asezonati totul cu sare de mare, piper si ulei de masline. Enjoy!
TAGS
File de biban de mare cu linte rosie si masline verzi, file de doarada cu linte verde, peste cu linte, retete bonfood, mancare de linte, beneficii linte, cum preparam lintea, tipuri de linte, reteta linte, reteta linte cu peste, reteta linte cu carne, linte cu vita, linte rosie reteta, linte verde reteta, linte neagra reteta, linte cu orez, linte cu carne, linte cu peste, linte cu pui, linte cu avocado, reteta linte de post, reteta linte verde cu peste, reteta linte rosie cu peste, dorada cu linte, dorada cu linte verde, biban de mare cu linte, peste pe pat de linte;