Piept de rata prajit cu salata
La fel ca si o friptura cu salata, reteta de piept de rata prajit cu salata este foarte usoara si rapida. Dar, la fel de important ca la o friptura de vita, trebuie atentie la detalii.
Reteta piept de rata prajit cu salata
Pentru pieptul de rata prajit va trebuie doar sare, piper, usturoi, ulei de masline si cateva aromatice verzi, ce aveti la indemana.. rozmarin, cimbru, salvie. Si o tigaie tip wok, antiaderenta.
Pentru salata, orice fel de frunze va plac, asezonate cu sare, piper, ulei de masline si otet balsamic. Deasupra, fulgi de parmezan.
Lasati pieptul de rata sa se incalzeasca, la temperatura camerei. Spalati-l si uscati-l cu servetele de hartie. Cu un cutit ascutit, crestati grasimea, oblic (nu pe lungimea, nu pe latimea pieptului). Asezonati-l cu sare.
Puneti tigaia la incalzit pe foc mediu. Cand s-a incins, adaugati o lingura de ulei de masline si pieptul de rata, cu pielea / grasimea in jos. Focul mediu spre mare. La foc mic il fierbeti, la foc mare il ardeti. Adaugati cativa catei de usturoi striviti si aromaticele, ramurle intregi, fara sa le tocati. Lasati pieptul de rata cam cinci minute pe foc apoi intoarceti. Lasati un minut ca sa se rumeneasca putin si intoarceti din nou, cu grasimea in jos. Cu ajutorul unei linguri, “imbracati” pieptul cu grasimea din tigaie pentru inca un minut, doua. Scoateti pieptul pe o farfurie calda, asezonati cu sare si piper si lasati-l la odihnit zece minute, minim 5. Taiati-l in felii subtiri si asezonati din nou cu sare si piper, dupa gust.
In reteta de piept de rata prajit cu salata este important sa aveti carnea calda (daca gatiti pieptul rece il ardeti la exterior si ramane crud la interior) si sa nu il uscati pentur ca se intareste si isi schimba (nu in bine) gustul si textura. Acum, cat timp trebuie gatit, nu pot sa va spun exact caci depinde de tigaie, marimea pieptului, puterea focului samd. In principiu cam 8 minute. Cel mai sigur, daca aveti in plan sa gatiti mai multi piepti, faceti unul de test si cronometrati, la urmatorii o sa stiti exact ce aveti de facut.
Exista si varianta in care faceti pieptul de rata la cuptor si nu mai murdariti bucataria. Sau incepeti sa il prajiti pe foc si il terminati la cuptor. Toate sunt retete bune sau nu, dupa gustul fiecaruia. Cea de mai sus mi se pare cea mai simpla, cu cel mai bun rezultat.
reteta piept de rata prajit cu salata, reteta piept de rata, reteta cu rata, piept de rata la cuptor, reteta piept de rata lidl, cum pregatim pieptul de rata de la lidl, friptura de rata cu salata, piept de rata cu salata
Arata foarte, foarte bine. Felicitari!