Creveti in sos de rosii cu masline
Daca folositi ingrediente de calitate, veti obtine din aceasta reteta de creveti in sos de rosii cu masline un deliciu.
Va trebuie ctaeva masline kalamata, vreo 5 creveti mari si 10 rosii cherry pentru fiecare portie. In plus, ulei de masline, unt, sare, piper, cateva aromatice proaspete (cimbru si rozmarin) si usturoi.
Curatati, spalati si uscti bine crevetii cu servetele de hartie. Crestati bine carnea cand ii curatati de tractul digestiv ca sa o puteti asezona bine. Ungeti cu ulei de masline, sare si piper.
Taiati rosiile cherry in jumatati. Intr-o craticioara, puneti cateva linguri de ulei de masline, la foc mediu. Aruncati cativa catei de usturoi zdrobiti. Asteptati jumatate de minut, sa se infuzeze uleiul de la usturoi. Adaugati putin unt, jumatate din rosiile cherry si aromaticele. Lasati sa fiarba cateva minute, pana de inmoaie bine rosiile. Strecurati printr-o sita fina (presati rosiile cu o lingura, sa obtineti tot sosul disponibil).
Intr-o tigaie, prajti crevetii la foc mare, pe ambele parti, cate un minut. Adaugati maslinele, restul de rosii cherry si sosul. Asezonati cu sare, piper si cativa fulgi de chili. Lasati sa fiarba doua minute si mancati cu cine va e drag!
Enjoy!